AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Keklere neden yumurta konulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Keklere neden yumurta konulur?​

Mesela kek, kiş, sufle gibi kabarması makbul olan hamur işlerinde yumurta kabartıcı görevi görür. Yumurtanın beyazını 90% oranında su oluşturur. Sıcaklık biraz daha arttığında ise su buharlaşır ve gaza dönüşür. Yani bu kekin içinde hapsolmuş ekstra hava demektir.

Keklere mahlep konur mu?​

Kakaolu Mahlepli Kek Tarifi Hazırlanışı Tozşekeri katıp mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika, beyazlaşıncaya kadar çırpın. Son olarak, kakao, kabartma tozu, mahlebi ilave edip unu da azar azar eklerken kaşıkla karıştırın. Malzemeleri birbirine iyice yedirin.

Keke Süt yerine krema konur mu?​

Keke Süt yerine krema konur mu?
Yumuşacık Kabarmış Kek Tarifinin Püf Noktası Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır.

Sünger kek nasıl yapılır?​

Sünger Kek Yapmanın Püf Noktaları
- Sünger kek yapmanın püf noktaları yumurta beyazının iyice çırpılması ve unun elenerek birkaç seferde eklenmesidir.
- Kekin sönmemesi için doğru bir ısıda pişirilmesi gerektiğinden sünger kek yapımında ısının ayarlanması da büyük önem taşır.
- Kek kalıbın iyi şekilde yağlanması önemlidir.

Hamur işlerine neden yumurta sürülür?​

Peki bu nasıl çalışır? Yumurta içerdiği lipoproteinler sayesinde normalde birbirinden ayrılan yağ ve suyu birbirine bağlar. Bu şekilde hamurda hassas bir bağ doku oluşur. Bu dokunun arasındaki boşluklarda sıkışan hava ısının etkisiyle genişler ve dolayısıyla hamurun kabarmasını sağlar.

Mahlepli kek nasıl yapılır?​

Mahlepli kek nasıl yapılır?
Limonlu Mahlepli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Ardından sütünü ve yağını ilave edelim.
- Sonra elemiş olduğumuz unu, kabartma tozunu, vanilya ve mahlepini koyalım.
- Onu da karıştırdıktan sonra limon ve fındığı da ekleyelim.
- Kek kalıbına dökelim. 180 derece fırına sürelim.
Poğaçaya mahlep konulur mu?​
Mahlep hamurun kıvamını etkilememektedir. Sadece güzel bir koku katmaktadır. Eğer pastanedeki poğaçalara daha yakın bir poğaça istiyorsanız mahlep kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Harika bilgiler paylaşıyorsunuz! Yumurtanın keklerdeki kabartıcı rolü, süt yerine kremanın yumuşaklık katması, sünger kek yapımındaki püf noktaları ve yumurtanın hamur işlerindeki rolü hakkında güzel açıklamalar yapmışsınız.
Mahlepli kek tarifini de paylaşmışsınız, harika görünüyor! Mahlep kullanmanın sadece güzel bir koku verdiği ve hamurun kıvamını etkilemediği bilgisi de çok değerli.
Eğer daha fazla kek tarifi veya hamur işleri hakkında bilgi paylaşmak isterseniz, buradayım! Yeni tarifleri veya detayları merak eden herkes için yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!
 
Geri
Üst