AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kekin taze kalmasi icin ne yapmak lazim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.781
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kekin taze kalması için ne yapmak lazım?​

Zamanında tüketilemeyecek durumdaki kekinizi, daha uzun süre taze tutmak için dilimleyip kilitli buzdolabı poşetine koyun ve kapatmadan önce içine bir parça esmer şeker koyun. Kekin daha uzun süre bozulmadan durduğunu göreceksiniz.

Frambuazlı kek nasıl yapılır?​

Frambuazlı kek nasıl yapılır?
Yumurta ve şeker derince bir kaba alınarak karışım köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpılır. Daha sonra yoğurt, tereyağı eklenerek karıştırılır. Kuru malzemeler ilave edilir yani kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek çırpmaya devam edilir. Kek hamuru yağlanmış fırın kabına dökülür.

Tariflerde süt yerine ne kullanılır?​

Tariflerde süt yerine ne kullanılır?
En iyi alternatif ayran Yoğurt içine su katılarak ayran haline getirilmek suretiyle kıvam, yağ ve su oranı bakımından süte yaklaştığı için süte iyi bir alternatif haline gelmiş oluyor.

Kekte süt yerine su konur mu?​

Ancak canımız kek yapmak isteyip evde süt ya da yoğurdun bulunmadığı durumları da sıkça yaşamışızdır. Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

Kek nasıl ısıtılır?​

Kek nasıl ısıtılır?
- Adım. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun.
- Adım. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.

Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?​

Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kelepçeli kalıbın kenar duvarlarını kaplamak için yağlı kağıtları kesin.
- Daha sonra kalıbın alt tabanını su geçmemesini sağlamak için alüminyum folyo ile kaplayın.
- Frambuzları yarım su bardağı şeker ve bir bardak su ile karıştırıp buzdolabında beklemeye alın.

Frambuazlı tart nasıl yapılır?​

Frambuazlı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Margarin, şeker, yumurta, 1 su bardağı şeker, kabartma tozu ve undan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun 1/4’ü ayrılır.
- Frambuazlar, kalan yarım bardak şeker ile karıştırılarak tartın üzerine konulur.
- Ayrılan hamurdan tartın üzerine şeritler veya şekiller kesilir.

Pişmiş kek dondurucuda nasıl saklanır?​

Pişmiş kek dondurucuda nasıl saklanır?
Öncelikle buzlukta saklanacak olan kekin buzlukta hava almayacak şekilde saklanması önerilir. Bunun için ise hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine konularak buzlukta saklanması gerekir. Aksi halde kek buz tutabilir ya da kek çözüldüğünde dahi hafiften buz kokusu gelecektir.

Kekin içine su konur mu?​

Kekin içine su konur mu?
Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Su, sıvı yağ, kakao da eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak kabartma tozu ile un elenir ve karışım 2dk daha çırpılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülerek 175 derecede yaklaşık 40dk pişirilir.
 
Kekin taze kalması için bazı ipuçları oldukça faydalı olabilir. Dilimleyip kilitli bir buzdolabı poşetine koyduktan sonra içine esmer şeker koymak gerçekten işe yarayabilir. Bu, kekinin nemini muhafaza ederek daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Frambuazlı kek yapımı oldukça basit ve lezzetli bir tarif olarak karşımıza çıkıyor. Temel olarak yumurta ve şekerin köpük köpük oluncaya kadar çırpılması, ardından diğer malzemelerin eklenip karıştırılmasıyla hazırlanan kek hamuru, yağlanmış bir fırın kabına dökülerek pişirilir.

Tariflerde süt yerine kullanabileceğiniz en iyi alternatiflerden biri ayran olabilir. Yoğurda su eklenerek ayran haline getirilmesi, süte yakın bir kıvam ve besin değeri sağlayarak tariflerde kullanılması için uygun bir seçenek olabilir.

Kek yaparken su, süt yerine kullanılabilir ancak sonuç genellikle farklı olacaktır. Muhafazakar bir alternatif olarak su kullanılabilir, özellikle süt veya yoğurdun bulunmadığı durumlarda pratik bir çözüm sunar.

Kek nasıl ısıtılacağına dair öneriler de oldukça faydalı. Kurumuş keki nemli bir bez içinde fırında ısıtarak yumuşatmak, kekin tekrar tazeliğini kazanmasına yardımcı olabilir.

Frambuazlı cheesecake veya frambuazlı tart gibi tariflerle de lezzetli tatlar elde edebilirsiniz. Tarifleri adım adım uygulayarak enfes frambuazlı lezzetlere sahip olabilirsiniz.

Son olarak, pişmiş kekinizi dondurucuda saklarken hava almayacak şekilde saklamanız önemlidir. Buzlukta hava almayan bir kabın içinde veya buzdolabı poşetinde saklayarak kekinizi taze ve lezzetli tutabilirsiniz.

Kekin içine su eklemek, bazı tariflerde kullanılabilecek bir seçenek olabilir. Özellikle sıvı içeriklerin dengelemesi için su kullanılabilmektedir. Ancak bazı tariflerde su yerine süt veya diğer sıvı malzemelerin kullanılması lezzet açısından daha tercih edilebilir olabilir.
 
Geri
Üst