AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kekin disi neden sert olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.383
Çözümler
6
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kekin dışı neden sert olur?​

Olması gerekenden nemli bir hamur cam tepsiye yapışır. Daha katı bir hamur ise kekin sert olmasına neden olur.

Kek piştikten sonra nasıl yumuşak kalır?​

Piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin Ama daha vakti var. Bırakın, oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar dinlensin. Soğudukça kıvamı oturacak çünkü.
Granit kek kalıbından kek nasıl çıkar?
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Kek piştikten sonra neden çöker?
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.

Kek Kuru olursa ne yapılır?​

- Adım. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun.
- Adım. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.

Kek piştikten sonra ne yapmalı?​

Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin.
Kek piştikten sonra nasıl saklanır?
Kekinizi pişirip soğuttuktan sonra, kilitli buzdolabı poşetinde veya kapaklı bir kapta 7 güne kadar saklayabilirsiniz. Kekin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız koyduğunuz kabın içine bir parça parşömen kağıdı serin ve kekinizi bununla kaplayın.
Granit kek kalıbı yapışmaması için ne yapılır?
Keklerin Kalıba Yapışmasını Önlemek En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir. İyice yağlanan kalıbı, bir elinizle tutup, diğer elinizle bir tutam un alınız. Elinizdeki unu, kalıba doğru serpiniz.

Kek kalıptan sıcak mı çıkar soğuk mu?​

Keki fırından çıkarttıktan sonra hemen kalıptan da çıkarmaya çalışmayın. Sakinleşin ve kalıbı 10 dakika oda sıcaklığında soğuması için bekletin.

Fırından çıkan kekin sönmemesi için ne yapmalı?​

Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Sert kekten ne yapılır?
Bayat Kekleri Enfes Tatlılara Dönüştürmenizi Sağlayacak 9 Farklı Değerlendirme Yöntemi
- Yalancı Cezerye Tarifi.
- Karışık Meyveli Bardakta Muhallebi Tarifi.
- Ay Çöreği Tarifi.
- Kekli Truffle Tarifi.
- Kestaneli Trüf Tarifi.
- Bisküvili Rulo Pasta Tarifi.
- Popcake Tarifi.
- mybluprint.
 
Geri
Üst