Kekikli Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kekikli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller

Marinesi;
600 gram küp doğranmış tavuk göğsü
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak rendesi
4 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber
Öbür gereçler:
1 paket krema( 200 ml )
3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

Kekikli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Marinesi için üstteki yazılı olan bütün gereçleri ve küp doğranmış tavukla birlikte harmanlayıp üzerini streçleyip buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
Sonrasında güzelce ısınmış uygun bir tavaya tavukları alıp yüksek ateşte karıştırarak tavuklar kızarana kadar pişirelim.
Ocağın altını kısıp içerisine kremayı ekleyip 2-3 dk karıştırarak pişirin.
Son olarak kaşar rendesini ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatıp pilavın yanınca sıcakca servis edelim.
Kekikli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst