AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kekikli Mantar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kekikli Mantar Tanımı İçin Materyaller
700 gram mantar
1 kase kaşar rendesi
Tuz
Kekik
Pul biber
Tereyağ

Kekikli Mantar Tanımı Yapılışı

Mantarların köklerini ayırıp yıkayıp fırın kabına diziyoruz.
Çanak biçiminde olan mantarlarımızın içlerine yarım çay kaşığı tereyağ koyuyoruz.
180 derecede fırında yaklaşık 15 dk kaldıktan sonra , tereyağın eridiğini mantarların suyunu çektiğini görüp fırından alıyoruz.
Mantarlara tuz ,pulbiber, kekik serpiyoruz.
En son kaşar peyniri de mantarlar üzerine döküp tekrar fırına atıyoruz.
Kaşarlarlar eriyince afiyetle yiyebiliriz.
 
Geri
Üst