- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 198.407
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kekik otu hangi yemeklerde kullanılır?
Tüm et yemeklerine çok yakışsa da en yaygın kullanımı kırmızı et yemekleri. Kuzu etinin baskın kokusunu örttüğü için çokça tercih edilir. Mangalda, barbeküde ya da eti marine ederken bolca kekik kullanılması lezzetine lezzet katar. Tüm tavuk yemeklerinde de rahatça kullanılabilir.Kekik çayı akciğeri temizler mi?
Mideyi rahatlatır. Mide rahatsızlıklarına fayda sağlar.Sinir sistemine fayda sağlayarak rahatlatır.Burkulmalar, romatizma, kas ağrılarına iyi gelmesi de kekik çayının faydaları arasındadır. Kolesterolü düşürücü etkisi de vardır. Akciğerleri temizliyor, balgam söktürüyor.Kekik çayı böbreklere zarar verir mi?
Et yemeklerinin baş tacı, enfes tadı ve kokusuyla damakları şenlendiren, severek tüketilen bir baharat olan kekik otunun faydaları saymakla bitmiyor… Arıların da bal üretiminde en çok kullandıkları çiçeklerden olan kekik otunun bağışıklık sistemini güçlendirmeden böbrek sağlığına kadar bir çok faydası var.
Kekik çayı kesin düşük yaptırır mı?
“Hamilelikte tavsiye etmediğimiz kekik çayı, rahimdeki kasılmaları arttırmaktadır. İşte bu yüzden düşüğe sebep olmaktadır. Hamilelikte anne adayları, aşırıya kaçmadan bazı hafif bitki çayları içebilir.
Kekik çayı içine ne konur?
Kekik çayı yapmak için 2-3 dal taze kekik dalı veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik kullanabilirsiniz. Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz.Kekik ve limon neye iyi gelir?
Kekik çayı, 2 bardak kaynamış suyun içerisine 2 tatlı kaşığı kekik ekledikten sonra 10 dakika beklenir ve demlendikten sonra tüketilebilir. Kekik çayını hazırladıktan sonra 1-2 damla limon ve 1 tatlı kaşığı bal eklemek, bağışıklığın güçlenmesine ve özellikle burun tıkanıklığı ve kronik öksürüğe iyi gelmektedir.Kuru kekik nerelerde kullanılır?
Yemeklerde baharat olarak kullanılan kekik, aromatik kokusu ile özellikle sebze yemeklerini tatlandırır. Et ve balık yemekleri için hazırlanan soslara ve çorbaların içine de eklenir. Mevsim salatalarına sos yaparken kullanılan kekiğin kurutulmuş yaprakları, defne yaprağı gibi çay olarak da hazırlanır.
Dağ kekiği yemeklerde kullanılır mı?
Dağ Kekiği: Halk arasında Suriye kekiği olarak da bilinir. Adından da anlaşılacağı üzere dağlarda ve kayalık bölgelerde doğal olarak yetişmektedir. Genelde yemeklerde kekik baharatı olarak kullanılmasının yanında demlenerek çay olarak da tüketilir.
Anti-viral özelliklere sahip bitki çayları özellikle kış aylarında tercih edilir. Bu bitkilerden biri olan kekik çayı da kas ağrıları, öksürük, soğuk algınlığı gibi viral efeksiyonlara karşı koruyuculuk sağlar.
1- Günde iki kere: Bu mucizevi etkileri olan çay sabah ve akşam saatlerinde iki kere içilebilir. Aynı zamanda gece yatmadan önce içildiği takdirde yağ yakımını hızlandırdığı söyleniyor. Aşırıya kaçıldığı takdirde sindirim sorunlarına yol açtığı için günde iki fincandan fazla içilmemesi öneriliyor.
Akciğer icin kekik nasıl kullanılır?
Kekik otu sayesinde iltihap ve daralmalar azaltılabilir Kurutulmuş ya da taze olarak tüketseniz de bu faydayı elde edebilirsiniz, hatta içeceğinize keklik otu yağı bile damlatabilirsiniz. Düzenli tüketilirse içeriğindeki kekik yağı ve rosmarinik asit sayesinde soluk alıp vermeyi kolaylaştırır.