AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kek yumusak olmasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kek yumuşak olması için ne yapmalı?​

Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru bir şekilde ayarlamaktır. Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır.

Sünger kek nasıl yapılır?​

Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Ardından üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edelim. Elenmiş un, vanilya kabartma tozu ve karbonatı da ekledikten sonra malzemelerimiz karışana kadar tekrar çırpalım.
Kek üstü neden sert olur?
Karışımı ne kadar az karıştırırsanız o kadar fazla glüten oluşur ve çok fazla glüten, kekinizi sert ve kuru hale getirir. Kek tavalarınızı da doğru şekilde doldurmanız önemlidir; Çok büyük bir kek kalıbının kullanılması, çok uzun süre pişirmeniz gerektiği anlamına gelir.

Kekin püf noktaları nelerdir?​

Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!

Kekin unu ne kadar olmalı?​

Kek Pişirmenin Püf Noktaları Mutfak Sırları tarifi için Malzemeler
- 3 yumurta.
- 1,5 su bardağı toz şeker.
- 1 su bardağı sıvıyağ (ayçiçek)
- 1 su bardağı süt.
- 2 yemek kaşığı kakao.
- 2 su bardağı un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilin.
Pofuduk kek nasıl yapılır?
Pofuduk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ile şekeri iyice köpürene hatta beyazlayana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyin kısaca çırpın.
- Havuç ve portakal kabuğunu rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.
- Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini sıvı karışıma ekleyin.
- 180 derecede ortalama 30 dakika yeterli olacaktır.
Önceden ısıtılmış fırına giren kek aniden yüksek sıcaklığa maruz kaldığından dış kabuğunda kıtır bir katman oluştururken, içi nemli ve daha yumuşak kalır. Eğer önceden ısıtmazsanız kekinizin içi kuru ve sert olacaktır.
Fırını ısıtmadan keki pişirmek de kekin kurumasına yol açar. Dikkat edilecek diğer unsur ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır. Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar.
 
Geri
Üst