AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kek Yumusak Olmasi İcin Ne Yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zeberus

Yeni Üye
Katılım
29 Ocak 2024
Mesajlar
74.060
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kek yumuşak olması için ne yapılmalıdır? Kek yaparken un, şeker, yumurta, süt ve yağ gibi malzemelerin miktarını doğru ayarlamak çok önemlidir. Kek hamurunu aşırı karıştırmak yerine hafifçe karıştırmak, kekin yumuşak olmasına yardımcı olur. Pişirme işlemi sırasında fırının sıcaklığı da önemlidir. Fırın önceden ısıtılmalı ve kek hamuru fırına konulmadan önce sıcaklığı 180 dereceye ayarlanmalıdır. Kekin pişmesi için uygun süre de dikkate alınmalıdır. Kek piştikten sonra, tamamen soğuduktan sonra servis edilmelidir. Kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
İçindekiler

Kek yumuşak olması için ne yapılmalı?​

Kek yaparken, yumuşak ve lezzetli bir kek elde etmek için birkaç ipucu vardır. İlk olarak, kek hamurunun karıştırılması esnasında fazla karıştırılmamalıdır. Ayrıca, fırın ısısı doğru ayarlanmalı ve kek hamuru aşırı pişirilmemelidir. Kekin yumuşak olması için un yerine mısır nişastası kullanılabilir. Kekin hamuruna, yarım çay kaşığı karbonat ilave edilebilir. Ayrıca, sıvı yağ yerine tereyağı kullanılabilir. Bunlar kek yaparken dikkat edilebilecek birkaç noktadır.

Kek hamuru nasıl hazırlanır?​

Kek hamuru hazırlamak için öncelikle, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta, tereyağı ve şekeri kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın. Sonra, birer birer yumurtaları ilave edin ve her biri ilave edildiğinde iyice karıştırın. Un karışımını, yavaşça sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın. Kek hamuruna süt, vanilya, limon kabuğu rendesi gibi malzemeler de ilave edilebilir.

Kek pişerken neden kabarıyor?​

Kek pişerken, kabartma tozu ve/veya karbonat sayesinde kabarıyor. Bu, hamurun içindeki gazların genişlemesiyle gerçekleşir. Bunun yanı sıra, fırın sıcaklığına bağlı olarak da kabarma olabilir. Ancak, kabarma miktarı fazlaysa hamurun pişirilmesinde bir sorun olabilir. Bu durumda, fırın sıcaklığı kontrol edilmeli ve kek sürekli olarak kontrol edilmelidir.

Kek neden çöker?​

Kek, çok fazla kabartma tozu veya karbonat kullanımı, fırın sıcaklığı ayarının yanlış olması veya pişirme süresinin uzun olması nedeniyle çökebilir. Ayrıca, kek hamurunun fazla karıştırılması da çökme nedeni olabilir. Bu nedenle, kek yaparken malzemelerin doğru oranlarda kullanılması ve pişirme sürecinin sürekli kontrol edilmesi gerekmektedir.

Kek hamuruna ne koyabilirim?​

Kek hamuruna, süt, vanilya, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, tarçın, kakao, ceviz, fındık, hindistan cevizi, kuru meyveler, taze meyveler gibi malzemeler eklenebilir. Bu malzemeler kek hamuruna lezzet katarak, farklı tatlar elde etmenizi sağlar.

Kek kaç derecede pişirilir?​

Kek, 180-190 derece arasında pişirilir. Ancak, fırın tipine ve kek hamurunun yoğunluğuna göre değişebilir. Kekin piştiğini anlamak için, kürdan veya bıçak testi yapılabilir. Kürdan veya bıçak, kekin ortasına batırılır ve temiz çıkarsa kekin piştiği anlaşılır.

Kek nasıl saklanır?​

Kek, hava almayan bir kapta, oda sıcaklığında saklanabilir. Kekin taze kalması için ayrıca, bir dilim ekmek ile birlikte saklanabilir. Kek, buzdolabına konulmamalıdır, çünkü bu kekin kurumasına neden olabilir.

Kek nasıl kesilir?​

Kek kesilirken, bıçağın sıcaklığına dikkat edilmelidir. Bıçağın sıcaklığı kekin parçalanmasına neden olabilir. Kek, dilimlenmeli ve bıçak her dilim kesildikten sonra sıcak su ile temizlenmelidir. Bu, kekin daha düzgün kesilmesini sağlar.

Kek yapımında neden kabartma tozu kullanılır?​

Kek yapımında, kabartma tozu kullanılmasının nedeni, kek hamurunun kabarmasını sağlamaktır. Kabartma tozu, hamurun içindeki gazların genişlemesini sağlayarak kekin kabarmasına neden olur. Bu da kekin daha kabarık ve hafif olmasını sağlar.

Kek hamuru dinlendirilmeli mi?​

Kek hamuru, dinlendirilmeden de pişirilebilir. Ancak, hamurun dinlendirilmesi kekin daha lezzetli olmasını sağlayabilir. Hamurun dinlendirilmesi için, hamurun buzdolabında 30 dakika bekletilmesi yeterlidir.

Kek kaç dakikada pişer?​

Kek, pişirme süresi kekin büyüklüğüne ve fırın sıcaklığına göre değişebilir. Genellikle, 30-45 dakika arasında pişirilir. Kekin piştiğini anlamak için, kürdan veya bıçak testi yapılabilir. Kürdan veya bıçak, kekin ortasına batırılır ve temiz çıkarsa kekin piştiği anlaşılır.

Kek hamuru neden akışkan olmalı?​

Kek hamuru, akışkan kıvamda olmalıdır, çünkü bu kekin daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlar. Hamurun akışkan olması için, yumurta ve sıvı malzemelerin doğru oranda kullanılması gerekmektedir.

Kek nasıl süslenir?​

Kek, meyve, çikolata sosu, şeker hamuru, krema, fındık, hindistan cevizi, kuru meyveler, taze meyveler gibi malzemelerle süslenebilir. Kekin üzerine süsleme yapmak için, öncelikle kek soğumalıdır. Daha sonra, istenilen malzemeler kullanılarak kek süslenir.

Kek nasıl pişirilir?​

Kek pişirmek için, öncelikle kek hamuru hazırlanır. Kek hamuru hazır olduğunda, fırın tepsisi yağlanır ve kek hamuru, tepsinin içine dökülür. Kek, 180-190 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kekin piştiğini anlamak için, kürdan veya bıçak testi yapılabilir.

Kek yapımında kabartma tozu yerine ne kullanabilirim?​

Kek yapımında, kabartma tozu yerine karbonat, maya veya limon suyu kullanılabilir. Karbonat ve limon suyu, aynı etkiyi göstererek kekin kabarmasını sağlar. Maya ise, kekin kabarmasını sağladığı gibi kekin daha uzun süre taze kalmasını da sağlar.

Kek neden sert olur?​

Kek, fazla pişirilmesi, kabartma tozu veya karbonat miktarının fazla olması veya kek hamurunun fazla karıştırılması nedeniyle sert olabilir. Kekin sert olmaması için, fırın sıcaklığı doğru ayarlanmalı ve pişirme süreci sürekli kontrol edilmelidir.

Kek neden kabarmaz?​

Kek, kabartma tozu veya karbonat miktarının az olması, fırın sıcaklığının düşük olması veya kek hamurunun fazla karıştırılması nedeniyle kabarmayabilir. Kekin kabarmaması için, malzemelerin doğru oranlarda kullanılması ve pişirme sürecinin sürekli kontrol edilmesi gerekmektedir.

Kek hamuru nasıl kabartılır?​

Kek hamurunu kabartmak için, kabartma tozu veya karbonat kullanılabilir. Kabartma tozu veya karbonat, hamurun içindeki gazların genişlemesini sağlayarak kekin kabarmasına neden olur. Ayrıca, hamurun fazla karıştırılmaması ve fırın sıcaklığının doğru ayarlanması da kekin kabarmasını sağlar.

Kek Yumusak Olmasi İcin Ne Yapilir?​

Kek yumuşak olması için
Yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice çırpın.
Unu eleyin ve yavaşça karışıma ekleyin.
Fırın ısısı 180 derece olmalıdır.
Kek kalıbı yağlanarak hamur dökülmelidir.


Hamuru fazla çırpma, kabartma tozu ekledikten sonra karıştırın.
Kekin ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Portakal kabuğu rendesi ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz.
Kek soğukken üzerine pudra şekeri serpin.
Farklı malzemeler ekleyerek keke çeşitlilik katabilirsiniz.
 
Geri
Üst