AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kek yaparken tereyagi kullanilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kek yaparken tereyağı kullanılır mı?​

2. Kalıplarınızı yağlayın ve unlayın. Bilinen ama doğru uygulanamayan önemli bir tüyo da kalıpları yağlamak ve unlamaktır. Öncelikte kalıplarınızı her zaman oda sıcaklığında yumuşak bir tereyağ ile fırça veya parmaklarınızı kullarak yağlamalısınız.

Margarinli kek nasıl yapılır?​

Margarinli kek nasıl yapılır?
Yumurtalarla şekeri kabartıyoruz . Karıştırarak ve yoğurdumuzu ekliyoruz . Tekrar karıştırıyoruz. Eriyen yağımızdan az bir miktarla kek kalıbımızı yağladıktan sonra yağımızıda vanilya ve kabartma tozumuzu da sırayla kek hamurumuza ekliyoruz, karıştırdıktan sonra 1 su bardağı bu karışımdan ayırıyoruz.

Margarin ile kek olur mu?​

Margarinli Pastane Keki Tarifi Nasıl Yapılır? Üzerine sütü ve eritilmiş margarini ekleyin ekleyin homojen kıvama gelince un kabartma tozu vanilyayı ekleyip iyice karışana kadar mikserde çırpmaya devam edin. İstenilen kıvama gelince arzu ettiğiniz kakao drop yada üzümleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş kalıba alın.

Kek için hangi yağ kullanılır?​

Kek için hangi yağ kullanılır?
Zeytinyağı keke daha tok bir kıvam verir ve kekin hafif nemli kalmasını da sağlar. Kendine has kokusunu da hissedebilirsiniz. Özellikle tatlı keklerde kokusu ve lezzeti zeytinyağı sebebiyle değişimler gösterebiliyor.

Kek yaparken yağ yerine ne kullanılır?​

Elinizde hiç sıvı yağ yoksa evinizde uygun alternatifler olabilir. Bir kek tarifindeki yağın en basit ikamelerinden biri eşit miktarda eritilmiş tuzsuz tereyağıdır. Elinizde olan tek şey tuzlu tereyağı ise, sıfırdan bir kek pişirirken tarifte belirtilen tuz miktarını ayarlamanız yeterlidir.

Siviyag yoksa keke ne konur?​

Siviyag yoksa keke ne konur?

Alman keki nasıl yapılır?​

Alman Keki Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta, Şeker ve Yağı çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip kekimizi yağlanmış kalıba dökelim ve 170 derecede pişirelim. Kek pişince biraz soğumasını bekleyin ve ortadan ikiye kesin.

Brownie de margarin olur mu?​

Brownie de margarin olur mu?
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Somun kalıbı yada kare bir pişirme ( borcam da uygundur) kabını yağlayın. Soslukta margarin ve bitter çikolatayı kısık ateşte ve kaynatmadan eritin. Eriyen çikolatanın oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.

Kek kalıbı zeytinyağı ile yağlanır mı?​

Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.

Keke sıvı yağ yerine ne kullanılır?​

Keke sıvı yağ yerine ne kullanılır?
Kek Pişirirken Yağın Yerine Ne Koyabilirsiniz?
- Meyve Püreleri. Meyve püreleri, bitkisel yağ ve eritilmiş tereyağı ile nispeten aynı kalın sıvı dokuya sahiptir, ancak çok daha az yağ içerir.
- Mayonez Kullanımı
- Margarin Kullanımı

Evde yağ yoksa ne kullanılır?​

Tereyağı kullanmanız gereken hamur işlerinde evde tereyağı yoksa ama avokado varsa avokadoyu püre haline getirerek kullanın. Tereyağından daha sağlıklı bir alternatif arayanlar için de evde her zaman avokado bulundurmaları iyi olacaktır.
 
Kek yaparken tereyağı kullanılması oldukça yaygın bir uygulamadır. Tereyağı, kekin kıvamını ve lezzetini zenginleştirir. Ancak bazı tariflerde margarin veya başka yağlar da tercih edilebilir. Her bir yağın kek üzerinde farklı etkileri olabilir.

Margarinli kek tarifinde, margarinin eritilmiş halde kullanılması yaygındır. Margarin, keke hafif bir dokuluk katabilir ve farklı bir aroma sunabilir. Margarinle yapılan kekler genellikle yumuşak ve nemli olurlar.

Kek yaparken yağ olarak zeytinyağı kullanmak da tercih edilebilir. Zeytinyağı keke tok bir kıvam ve hafif nemli bir yapı sağlayabilir. Ayrıca kendine özgü bir lezzet katar.

Yağ yerine kek yaparken alternatif olarak tereyağının eritilmiş versiyonu, meyve püreleri, mayonez veya margarin gibi alternatifler kullanılabilir. Her birinin kekinize farklı bir lezzet ve dokuluk katabileceğini unutmayın.

Eğer evde yağ bulunmuyorsa, tereyağı yerine avokadoyu püre haline getirerek kullanabilirsiniz. Avokado, sağlıklı bir yağ kaynağı olup kekinizde farklı ve besleyici bir dokuluk sağlayabilir. Her zaman sağlıklı ve lezzetli alternatifler bulunabilir, deneyerek farklı tatlar keşfedebilirsiniz.
 
Geri
Üst