- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kek yaparken kabartma tozu yerine karbonat kullanılır mı?
Kural: Karbonatın olduğu tarifte mutlaka bir de asit olmalıdır. Aksi durumda karbonat tepkimeye girmez ve kekinizi kabartmadığı gibi bir de acımsı bir tat verir. Genellikle kek ve kurabiyelerimizi kabartmak için kullandığımız karbonatın kimyasal adı sodyum bikarbonattır.Kabartma tozu yerine ne kullanabiliriz?
Bir paket kabartma tozu yerine 2 çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ekleyerek şahane bir kabartma tozu hazırlayabilirsiniz. Kabartma tozu yoksa; yarım bardak ayran da işinize yarayacaktır. Bir çay kaşığı karbonat ile yarım su bardağı ayranı karıştırarak hamur işlerinizin puf puf kabarmasını sağlayabilirsiniz.Karbonat ve kabartma tozu aynı anda kullanılır mı?
Karbonat ve kabartma tozu aynı anda kullanılır mı?1 paket karbonat 1 paket kabartma tozuyla aynı etkiyi yaratmaz. 1 paket kabartma tozu yerine yaklaşık 2 çay kaşığı karbonat ve etkisini göstermesi için üzerine birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.
Kabartma tozu yoksa kek nasıl kabarır?
Kabartma tozu yoksa kek nasıl kabarır?Çırptığınız yumurta sarılarının üzerine su ve sıvı yağı ekleyin. Ardından içerisine azar azar elenmiş unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Karbonat ve vanilyayı da ilave edin. Ayrı bir yerde çırptığınız yumurta beyazlarını, çırptığınız diğer harcın içerisine spatula yardımıyla birkaç seferde, azar azar şekilde yedirin.
Kek yaparken karbonat kullanılır mı?
Karbonat, un gibi katı malzemeler elenerek harca eklenirse daha leziz bir kek elde edebilirsiniz.Karbonat nasıl ayırt edilir?
Karbonat kimyasal tepkimeler sonucunda üretilen bir tür madde olarak açıklanabilir. Beyaz renkli kristal özellikli bir toz olarak tanımlanması doğru olur. Karbonat formülü sodyum bikarbonat şeklinde ifade edilebilir.Kabartma tozu olmadan kek olur mu?
Kabartma tozu olmadan kek olur mu?Merhaba, vanilya koymasanızda olur ama kabartma tozu koymazsanız kabarmazki. Eğer az kabarsın derseniz 2 yumurtalı keke 1/2 paket kabartma tozu koyabilirsiniz.
Kabartma tozsuz kek olur mu?
Kabartma tozsuz kek olur mu?Yumurtanız oda sıcaklığında olsun, tam kıvamında çırpılsın ve diğer malzemelerle buluşsun. Kekiniz misler gibi kabarmış olur. Belki de kekin en önemli sırlarından biri bu. Evde kabartma tozunuz, sütünüz yoksa, yumuşacık kabarmış, lezzeti çok hafif bir kek tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tarif tam size göre.
Süt, kakao, sıvı yağ ve su eklenerek iyice çırpılır. Bu karışımdan 1.5 su bardağı ayrılır. Üst şerbeti için. Daha sonra vanilya, karbonat ve un da eklenerek margarinle yağladığımız orta boy tepsiye karışım dökülür.
Püf Noktaları Yumurta ve şekeri köpük köpük olup boza kıvamı alana kadar iyice çırpmalısınız. Tarifte yer alan malzemeler oda sıcaklığında bekletilmiş olmalı. Karbonat, un gibi katı malzemeler elenerek harca eklenirse daha leziz bir kek elde edebilirsiniz.