Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 avuç ceviz (doğranmış)
1 avuç kuru üzüm
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 çimdik tuz
Un (yetene kadar)
3 yemek kaşığı kadar sıcak su
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamura başlamadan evvel kalıbımızı tereyağıyla düzgünce yağlayıp buzlukta bekletin.
Sonra hamura başlayın. 3 yumurtayı ,3 yemek kaşığı sıcak su bir çimdik tuz ve 2 su bardağı şekeri mikserle uygunca çırpıyoruz .
Süt ve sıvı yağı döküp çırpıyoruz .
Daha sonra ceviz doğrayıp döküyoruz.
Limon suyunu, kabuğunu da rendeleyip karışıma ek ediyoruz.
Un ,kabartma ve vanilyayı elek vasıtasıyla ekliyoruz.
Hamur çok sıvı olmamalı nede çok katı olmamalı az az ekleyin .
Mikserle çok olmamak kuralıyla uygunca karıştırın, un topak kalmasın .
Buzluktaki kalıbı çıkarın içerisine azca un serpin her tarafına yedirin.
Hamuru spatulayla yavaşça dökün, birinci kat döküp bekleyin .
Orta kata kuru üzümü kalıba dökün .
Kalan hamuru dökün kabı yavaşça yere altını vurun ki boşluklar kalmasın.
İyice ısıtılmış 150 dr fırına koyun yavaş yavaş pişsin, düzgünce kabardıktan üzeri kızardıktan sonra fırının kapağını açın ki, yeterlice kabarsın .
50-60 dakika kadar bekletin şayet yüzü çok kızarmış içi tam pişmemişse üzerine yağlı kağıt serin, uygunca pişsin dakika fırına nazaran değişiyor afiyet olsun.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 avuç ceviz (doğranmış)
1 avuç kuru üzüm
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 çimdik tuz
Un (yetene kadar)
3 yemek kaşığı kadar sıcak su
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamura başlamadan evvel kalıbımızı tereyağıyla düzgünce yağlayıp buzlukta bekletin.
Sonra hamura başlayın. 3 yumurtayı ,3 yemek kaşığı sıcak su bir çimdik tuz ve 2 su bardağı şekeri mikserle uygunca çırpıyoruz .
Süt ve sıvı yağı döküp çırpıyoruz .
Daha sonra ceviz doğrayıp döküyoruz.
Limon suyunu, kabuğunu da rendeleyip karışıma ek ediyoruz.
Un ,kabartma ve vanilyayı elek vasıtasıyla ekliyoruz.
Hamur çok sıvı olmamalı nede çok katı olmamalı az az ekleyin .
Mikserle çok olmamak kuralıyla uygunca karıştırın, un topak kalmasın .
Buzluktaki kalıbı çıkarın içerisine azca un serpin her tarafına yedirin.
Hamuru spatulayla yavaşça dökün, birinci kat döküp bekleyin .
Orta kata kuru üzümü kalıba dökün .
Kalan hamuru dökün kabı yavaşça yere altını vurun ki boşluklar kalmasın.
İyice ısıtılmış 150 dr fırına koyun yavaş yavaş pişsin, düzgünce kabardıktan üzeri kızardıktan sonra fırının kapağını açın ki, yeterlice kabarsın .
50-60 dakika kadar bekletin şayet yüzü çok kızarmış içi tam pişmemişse üzerine yağlı kağıt serin, uygunca pişsin dakika fırına nazaran değişiyor afiyet olsun.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı