Kek ne zaman kesilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.018
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kek ne zaman kesilir?​

Kek piştikten sonra, hemen dilimlemeyin. Bunun yerine oda sıcaklığında en az 10 dakika dinlendirin. Bu sayede pişirme işleminden sonra da sıcaklığını koruyacak ve içinin çiğ kalma ihtimali düşecektir.

Limon kabuğu kek nasıl yapılır?​

1 limonun kabuğunu rendenin küçük tarafıyla rendeledikten sonra limonun suyunu sıkın. Güzelce çırptığınız yumurta ve şeker karışımına; sütü, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, sıvı yağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak unu ve hamur kabartma tozunu ilave ederek son kez karışımı karıştırın.
Bozuk kek nasıl anlaşılır?
bayat kek, çiğnenirken, ağızda çamurlaşmaz. hafif sertleşen yapısı sayesinde, o gereksiz yumuşaklığındaki sıkıcılıktan kurtulmuştur. bayat kekin tadında, ancak birkaç gün bekledikten sonra oluşan hoş bir aroma vardır.

Kek dolapta kaç gün saklanır?​

Eğer klasik bir kek harcı yaptıysanız, harcın içerisine kabartma tozu, soda gibi kabartıcı malzemeler eklemeden, yine üzeri sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında 1-3 saat arası kadar bekletebilirsiniz.

Keki fırından çıkarınca ne yapmalı?​

Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin.
Kek kesilir mi?
Son olarak kalıptan çıkardığınız kek ılıyana kadar kesinlikle kesmeyin. Mutlaka ılık olsun. Hem rahat dilimlenecek hem de hazır kek gibi pürüzsüz olacak. Sıcakken keserseniz hem parçalanır hem ufalanır.
Fırının üst kısmını kapatın, sadece alt kısmını çalıştırın. Kekinizi düşük ısıda 15 dakika daha pişirin. Bu sayede üzeri yanmayacak ve içi pişecektir. İçi hamur kalan kekinizi bu yöntemle kurtarabilirsiniz.
Limonlu Pamuk Kek Nasıl Yapılır?
- Limonlu pamuk kek yapımında; derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 buçuk su bardağı toz şeker ekleyin.
- Son olarak kek harcının içine rendenin ince tarafı ile rendelenmiş 1 adet limon kabuğunu koyup, karıştırın.
- Limonlu pamuk keki önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin.
Limoni kek nasıl yapılır?
Limonlu kek yapmak için;
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir.
- Yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya eklenir ve karıştırılır.
- Son olarak un ve kabartma tozu elenerek hamura ilave edilir.

Yanan kek ile ne yapılır?​

Bayat Kekleri Enfes Tatlılara Dönüştürmenizi Sağlayacak 9 Farklı Değerlendirme Yöntemi
- Yalancı Cezerye Tarifi.
- Karışık Meyveli Bardakta Muhallebi Tarifi.
- Ay Çöreği Tarifi.
- Kekli Truffle Tarifi.
- Kestaneli Trüf Tarifi.
- Bisküvili Rulo Pasta Tarifi.
- Popcake Tarifi.
- mybluprint.

Kek buzdolabında saklanır mı?​

Pek çok insan kek yaptıktan sonra bunları daha çok dışarıda bir kek kalıbı ya da poşetler içerisinde oda sıcaklığında muhafaza eder. Zamanla çok daha kolay bayatlamaya ve de tadını kaybetmeye başlayan bu yöntem yerine keklerin buzluklarda muhafaza edilmesi önerilir.
 
Geri
Üst