AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kek kalibina kek yapismamasi icin ne yapmaliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kek kalıbına kek yapışmaması için ne yapmalıyız?​

Keklerin Kalıba Yapışmasını Önlemek En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir. İyice yağlanan kalıbı, bir elinizle tutup, diğer elinizle bir tutam un alınız. Elinizdeki unu, kalıba doğru serpiniz.
Kekin kalıptan çıkması için ne yapmalı?
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Seramik kapta kek pişer mi?
Seramik kek kalıplarında piştiklerinde daha yayvan bir kek elde etmiş olursunuz, orta derecede kabarırlar ve nem dengeleri de korunur.

Kelepçeli kek kalıbından kek nasıl kolay çıkar?​

Hemen kalıptan ayırmamanız önemlidir eğer hemen kalıptan ayırmaya çalışırsanız hamur parçalanabilir veya dağılabilir. Kalıp ve içerisinde ki malzeme iyice soğuduktan sonra ince bir bıçağın ucunu hafifçe ıslatarak önce kalıbın kenarları ile keki birbirinden ayırın daha sonra da kalıbı açarak kekinizi çıkarın.
Kek kalıbı sıvı yağla yağlanır mi?
TEPSİ VE KEK KALIPLARINI NASIL YAĞLAMALISINIZ? Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın.
Seramik Kalipta kek kac dakikada piser?
Kek; 175-180 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişer. Kek kaç dakikada pişer? Kek; önceden ısıtılmış 175-180 derecelik bir fırında yaklaşık 40-45 dk da pişer.
Mutlaka tariflerde yer verilen pişirme derecesine uyulmalıdır. Ancak en ideal kek pişirme derecesi 180 derecedir.
Döküm kek kalıbı yağlanır mı?
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir.
Kek yaparken kalıbı hangi yağla yağlanır?
TEPSİ VE KEK KALIPLARINI NASIL YAĞLAMALISINIZ? Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir.
 
Geri
Üst