AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kek kac yilinda bulundu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.536
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kek kaç yılında bulundu?​

KEKİN TARİHİ M.Ö.2. YY’da Cato modern cheesecake’e benzer bir keki tarif etmiştir. Antik Roma’lılar maya kullanarak kek üretmişlerdir. Orta Çağ’da, en yaygın kek ise bir çeşit tatlı ekmek olan meyveli ekmekti.

Pasta adı nereden gelir?​

İngilizcedeki pasta (cake) kelimesi Eski İskandinavya’da kullanılan ‘kaka’ kelimesinden türemiştir. Kabartma tozu 1840’lı yıllarda, pasta mayası da 1860’lı yıllarda icat edildi.

Köstebek pasta hangi ülkeye ait?​

Köstebek pasta hangi ülkeye ait?
Köstebek Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır Çok şekerli sevmediğim için şekerini de azalttım ama bana yine de şekerli geldi. Siz de çok tatlı sevmiyorsanız biraz azaltabilirsiniz şeker miktarını. Hafifliği nedeniyle bu pastaya benzettiğim diğer pasta tarifi de Alman Pastasıdır.

Bisküvi kim icat etmiştir?​

Bisküvi kim icat etmiştir?
Doğu kökene sahip şekerlemeci, fırıncı ve un üreticisi olan Roman Lefêvre ve eşi Utile ile birlikte Fransa’ya yerleşmişler ve Quai de la Fosse’de ilk ‘petit beurre’ bisküvisini üretmişlerdir.

Yaş pasta hangi ülkeye ait?​

Zaman içerisinde bu lezzete farklı tatlar eklemek isteyen Fransız ustalar, 18. Yüzyılda kremşantiyi keşfederler ve işte o muhteşem yaş pastaların ilk adımı atılmış olur. 19. Yüzyılda Amerika’ da bayanlar arasında yayılan davet verme modası (ki bu kültür yüzyıllarca kalacak ve bugüne kadar uzanacaktır) pastaların …

Kek Çeşitleri Nelerdir?​

Etiket Arşivi: Kek Çeşitleri
- Kolay Tiramisu Tarifi. 20-04-2014 Yorum yap.
- Zebralı Kek. 20-03-2013 57 Yorum.
- Havuçlu Kek. 24-04-2010 3 Yorum.
- Vişneli Damla Çikolatalı Yaş Pasta. 18-04-2010 1 Yorum.
- Tavşanlı Pasta. 18-04-2010 3 Yorum.
- Tek Kişilik Fincan Pasta. 18-04-2010 1 Yorum.
- Ispanaklı Yaş Pasta.
- Ceviz Krokantlı Pasta.

Pasta tatlı mı?​

Pasta tatlı mı?
Pasta, içine katılmış çeşitli maddelerle özel bir tat verilmiş, fırında veya başka bir yolla pişirilerek hazırlanmış hamur işi tatlı.

Köstebek kek nasıl olur?​

Köstebek kek nasıl olur?
Mini Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç dolgusu için krem şantiyi hazırlayın.
- Kek için; yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika boyunca çırpın.
- Dikdörtgen bir fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt serin ve üstüne hazırladığınız kek karışımını dökün.
- Kek piştikten sonra fırından alın ve ılıklaşmasını bekleyin.

Ispanaklı pasta nerenin?​

Ispanaklı pasta
Alternatif isim | Ispanaklı kek
Ülke(ler) | Türkiye
Türü | pasta
Tipi | kek

Bisküvili pasta adı nedir?​

şimdilerde magnolia diye bir çeşidi var. muz veya çilek ile yapılıyor. tercihen bebe bisküvisi kullanıyor içinde.

Kırık bisküvi ne demek?​

Kırık bisküvi ne demek?
Lotus crumble bisküvi kırıkları karamelize edilmiş bisküvi parçacıklarından oluşuyor. Bisküvi kırıklarını pasta, tatlı yapımlarında veya süsleme amacı ile kullanabilirsiniz. Bisküvi kırıklarını yoğurdun içine koyarak hem lezzetli hem tatlı ihtiyacınızı bastırabilirsiniz.

Milföy pasta hangi ülkenin?​

Milföy pasta hangi ülkenin?
Milföy, vanilyalı dilimler veya Napoleon diye anılan ve adını binyaprak anlamına gelen Mille Feulle’den alan bu pasta bazıları için Rus bazıları için de Fransız mutfağına aittir. Benim bildiğim ise aslında bir Fransız tarifi olduğu.

Evde kolay kek nasıl yapılır?​

Kolay Kek Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker bir kapta mikserin yüksek seviyesinde iyice çırpılır.
- Daha sonra süt, yağ ve vanilya eklenerek biraz daha çırpılır.
- Un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
- Yağlamış olduğumuz kabımıza kek hamurumuzu döküp 180 derece de önce altı olmak üzere 40-45 dk.
 
Kek, M.Ö. 2. yüzyılda Romalılar tarafından modern cheesecake'e benzer bir şekilde üretilmiştir. Orta Çağ'da ise en yaygın kek çeşidi meyveli ekmek olarak bilinmektedir. Pasta kelimesi ise İngilizce "cake" kelimesinden türetilmiştir ve Eski İskandinavya'da kullanılan "kaka" kelimesinden gelmektedir. Kabartma tozu 1840'larda, pasta mayası ise 1860'larda icat edilmiştir.

Köstebek pasta ise Alman Pastası ile benzerlik gösteren bir pasta çeşididir. Köstebek pastanın tarifindeki şeker miktarı kişisel tercihlere göre azaltılabilir.

Bisküvi ise ilk olarak doğu kökenli şekerlemeci ve un üreticisi olan Roman Lefevre ve eşi Utile tarafından Fransa'da üretilmiştir. İlk "petit beurre" bisküvisi Quai de la Fosse'de üretilmiştir.

Yaş pasta ise Fransız aşçıların 18. yüzyılda kremşantiyi keşfetmesiyle ortaya çıkmıştır. Ardından Amerika'da 19. yüzyılda yaygınlaşmış ve popüler hale gelmiştir.

Ispanaklı pasta ise Türkiye'ye ait bir pasta çeşididir. Ayrıca, Milföy pasta bazıları için Fransız bazıları için Rus mutfağına ait olarak kabul edilir.

Kırık bisküvi ise karamelize edilmiş bisküvi parçacıklarından oluşan bir lezzet sunumudur. Lotus crumble bisküvi ve benzeri kırık bisküvi çeşitleri genellikle pasta veya tatlı süslemelerinde kullanılmaktadır.

Evde kolay kek yapımı için yumurta, şeker, süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozu gibi malzemelerle hazırlanan kek hamuru, yağlanmış bir kaba dökülerek 180 derecede pişirilir. Pişirme süresi genellikle 40-45 dakika arasında olmaktadır.
 
Geri
Üst