- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 134.382
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kek için hangi yağ kullanılır?
Zeytinyağı keke daha tok bir kıvam verir ve kekin hafif nemli kalmasını da sağlar. Kendine has kokusunu da hissedebilirsiniz. Özellikle tatlı keklerde kokusu ve lezzeti zeytinyağı sebebiyle değişimler gösterebiliyor.Kek yaparken yağ yerine ne kullanılır?
Elinizde hiç sıvı yağ yoksa evinizde uygun alternatifler olabilir. Bir kek tarifindeki yağın en basit ikamelerinden biri eşit miktarda eritilmiş tuzsuz tereyağıdır. Elinizde olan tek şey tuzlu tereyağı ise, sıfırdan bir kek pişirirken tarifte belirtilen tuz miktarını ayarlamanız yeterlidir.Öncelikte kalıplarınızı her zaman oda sıcaklığında yumuşak bir tereyağ ile fırça veya parmaklarınızı kullarak yağlamalısınız. Sıvıyağ, eritilmiş tereyağ veya soğuk tereyağ aynı sonucu vermiyor maalesef. Belirtilen tariflerde kalıplarınızı unlamanız da önemli.
Kek kalıbı zeytinyağı ile yağlanır mı?
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.
Evde yağ yoksa ne kullanılır?
Tereyağı kullanmanız gereken hamur işlerinde evde tereyağı yoksa ama avokado varsa avokadoyu püre haline getirerek kullanın. Tereyağından daha sağlıklı bir alternatif arayanlar için de evde her zaman avokado bulundurmaları iyi olacaktır.
Tereyağ ile kek nasıl yapılır?
Tereyağlı Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- İçine süt, limon suyu ve tereyağını da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, kabartma tozu vanilyayı da ilave edip gelene kadar çırpıyoruz.
- En son limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırıyoruz.
Margarinli kek nasıl yapılır?
Yumurtalarla şekeri kabartıyoruz . Karıştırarak ve yoğurdumuzu ekliyoruz . Tekrar karıştırıyoruz. Eriyen yağımızdan az bir miktarla kek kalıbımızı yağladıktan sonra yağımızıda vanilya ve kabartma tozumuzu da sırayla kek hamurumuza ekliyoruz, karıştırdıktan sonra 1 su bardağı bu karışımdan ayırıyoruz.Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.