Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kehf Suresi Ve Hz.Musa Kıssası

zeberus

Yeni Üye
Hz Musa'nın kıssası ve kehf suresi
hz musa ve kehf suresi

60Hani MUsa beraberindeki gence şoyle demişti: İki denizin birleştiği yere varıncaya kadar durmayacağım, ya da uzun zaman gideceğim
61Onlar iki denizin birleştiği yere varınca balıklarını unuttular Balık denizde yolunu tutup kayıp gitti
62Oradan uzaklaştıklarında MUsa beraberindeki gence Oğle yemeğimizi getir, bu yolculuğumuzdan dolayı cok yorgun duştukdedi
63Genc, Gordun mu! Kayaya sığındığımız sırada balığı unutmuşum –Doğrusu onu sana soylememi bana ancak şeytan unutturdu Balık şaşılacak bir şekilde denizde yolunu tutup gitmiştidedi
64MUsa: İşte aradığımız bu ididedi Bunun uzerine tekrar izlerini takip ederek gerisin geri donduler
65Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan bir ilim oğretmiştik
66MUsa ona, Sana oğretilen bilgilerden bana, doğruya iletici bir bilgi oğretmen icin sana tabi olayım mı?dedi
67Adam şoyle dedi: Doğrusu sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin
68İc yuzunu kavrayamadığın bir şeye nasıl sabredebilirsin?
69MUsa, İnşaallah beni sabırlı bulacaksın Hicbir işte de sana karşı gelmeyeceğimdedi
70O da şoyle dedi: O halde eğer bana tabi olacaksan, ben sana soylemedikce hicbir şey hakkında bana soru sormayacaksın
71Derken yola koyuldular Nihayet, bir gemiye bindiklerinde (adam) gemiyi deldi MUsa, Sen onu icindekileri boğmak icin mi deldin? Doğrusu, şaşılacak bir iş yaptındedi
72Adam, Sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin, demedim mi?dedi
73MUsa, Unuttuğum icin bana cıkışma ve bu işimde bana gucluk cıkarma!dedi
74Yine yola koyuldular Nihayet bir erkek cocukla karşılaştıklarında adam (hemen) onu oldurdu MUsa, Bir cana karşılık olmaksızın sucsuz birini mi oldurdun? Andolsun cok kotu bir iş yaptın!dedi
75Adam, Sana, benimle beraberliğe asla sabredemezsin demedim mi?dedi
76MUsa, Eğer bundan sonra sana bir şey hakkında soru sorarsam, artık benimle arkadaşlık etme Doğrusu, tarafımdan (dilenecek son) ozre ulaştın (bu son ozur dileyişim)dedi
77Yine yola koyuldular Nihayet bir şehir halkına varıp onlardan yiyecek istediler Halk onları konuk etmek istemedi Derken orada yıkılmaya yuz tutmuş bir duvar gorduler Adam hemen o duvarı doğrulttu MUsa, İsteseydin bu iş icin bir ucret alırdındedi
78Adam, İşte bu birbirimizden ayrılmamız demektirdedi Şimdi sana sabredemediğin şeylerin icyuzunu anlatacağım
79O gemi, denizde calışan bir takım yoksul kimselere ait idi Onu yaralamak istedim, cunku onların ilerisinde, her gemiyi zorla ele geciren bir kral vardı
80Cocuğa gelince, anası babası mu'min insanlardı Onları azgınlığa ve kufre suruklemesinden korktuk
81Boylece, Rablerinin onlara, bu cocuğun yerine daha hayırlı ve daha merhametli bir cocuk vermesini diledik
82Duvar ise şehirdeki iki yetim cocuğa ait idi Altında onlara ait bir define vardı Babaları da iyi bir insandı Rabbin, onların olgunluk cağına ulaşmalarını ve Rabbinden bir rahmet olarak definelerini cıkarmalarını istedi Bunları ben kendi goruşume gore yapmadım İşte senin, sabredemediğin şeylerin icyuzu budur

Geri