AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kefir ilk kim buldu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
58.072
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kefir ilk kim buldu?​

Kefir, Kafkas Türkleri tarafından Orta Asya’da 2 bin yıl önce keşfedilmiş, sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi olan bir içecektir.

Ilk kefir mayası nasıl?​

Cam kavanoza aldığınız sütü oda sıcaklığına getirdikten sonra kefir mayasını tahta kaşık yardımıyla sütün içine boşaltın. 1 litre süt için 1 ceviz tanesi büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir. Kefir mayasını süte ekledikten sonra cam kavanozun kapağını kapatın. Mayalanma işlemi 8 – 24 saat arasında değişir.

Kefir hangi ülkenin malı?​

Kefir hangi ülkenin malı?
Kefir; Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kafkasya orijinli, özel bir mezofilik simbiyotik kültür türü olan kefir tanelerinden yapılan ince yoğurt veya ayran benzeri fermente bir süt içeceği. Kefir, Kuzey Kafkasya’dan dünyaya yayılmıştır.

Kefirle süt nasıl mayalanır?​

Oda sıcaklığına gelmiş olan sütümüzün içine yavaşça bırakıyoruz. Kavanozumuzun kapağını kapatarak süt ve kefir taneciklerinin mayalanması için onlara bir şans veriyoruz. 1 litre süt için kullanmamız gereken kefir taneciği oranı 1 ceviz tanesi kadar diyebiliriz. Kefirin mayalanma işlemi 8 ile 24 saat arasında değişir.

Kefirin ham maddesi nedir?​

Kefir; inek, koyun veya keçi sütünün kefir mayası olarak adlandırılan özel bir maya türü ile fermente edilmesi sonucunda elde edilen, tadı ve kıvamı ayrana benzeyen tuzsuz ve ekşimsi tadı olan bir içecektir.

Kefir türkiyeye ne zaman geldi?​

Kefir türkiyeye ne zaman geldi?
Türkler yaşamlarının her alanında mayaladıkları süt ürünlerini her yere taşımışlardır. Kefir Orta Asya’da göçebe olarak yaşamlarını sürdüren Türkler tarafından 5000 yıl önce bulunmuştur.

Sütten kefir nasıl yapılır?​

20-25 derece kalacak şekilde karanlık bir yerde sütü bekletin. Ortalama 48 saat sonra süt pıhtılaşır. Mayalanmış sütü plastik bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek kefirinizi elde edin. Süzgeçte kalan kefir tanelerini tekrar maya olarak kullanabilirsiniz.

Kefir için süt sıcaklığı nasıl olmalı?​

Mayalanacak sütün sıcaklığı oda sıcaklığında olmalı. Biraz fazla ısıtırsanız -endişeniz olmasın 35-40 dereceye kadar denedim- onlarda da kefir tutuyor ancak 40 derecenin üzerine çok çıkmamak önemli, çünkü 43 derecenin üzerinde mayalar ölmeye başlıyor. Kefiri çiğ sütten, günlük sütten ve uht sütten de yapabilirsiniz.

Kefir hazır sütle mayalanır mı?​

Kefir hazır sütle mayalanır mı?
İlk önce güvendiğiniz bir sütçüden çiğ süt temin edin ya da günlük pastörize süt de kullanabilirsiniz. Sütünüz sıcaksa 25 dereceye düşmesini bekleyin. Nohut kadar kefir de mayalar ama aynı miktar sütü mayalaması sadece daha uzun sürer. Kefirin mayalanması 8-24 saat sürer.
 
Kefir, Kafkas Türkleri tarafından Orta Asya'da 2 bin yıl önce keşfedilmiştir. Sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunan bu içecek, özellikle probiyotik özellikleriyle bilinmektedir. Kefir mayası ise cam kavanoza oda sıcaklığına getirilmiş sütün içine tahta kaşık yardımıyla eklenir. Genellikle 1 litre süt için 1 ceviz tanesi büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir ve mayalanma süresi 8 ila 24 saat arasında değişebilir.

Kefir, Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kafkasya kökenli bir içecektir. Kuzey Kafkasya'dan dünyaya yayılan kefir, özel bir mezofilik simbiyotik kültür türünden elde edilen bir fermente süt içeceğidir.

Kefirin ham maddesi, inek, koyun veya keçi sütünün kefir mayası olarak adlandırılan özel bir maya türü ile fermantasyonu sonucunda elde edilen bir içecektir. Kefir, tuzsuz ve ekşimsi tadıyla ayrana benzer bir yapısı vardır.

Kefir, Türkler tarafından yaşamlarının her alanında kullanılan süt ürünlerinden biridir. Orta Asya'da göçebe olarak yaşayan Türkler tarafından 5000 yıl önce bulunan kefir, zamanla Türkler aracılığıyla yayılmıştır.

Kefir yaparken, sütün mayalanacak sıcaklık oda sıcaklığında olmalıdır. 20-25 derece arası bir sıcaklıkta ve karanlık bir ortamda bekletilen süt yaklaşık 48 saat içerisinde pıhtılaşır.

Mayalanacak sütün sıcaklığı oda sıcaklığında olmalıdır. 35-40 derece sıcaklıklara kadar süt mayalanabilir, ancak 43 derecenin üzerinde mayalar ölmeye başlar. Kefir yapmak için çiğ sütten, günlük sütten ve UHT sütten de kullanılabilir.

Kefir hazır sütle de mayalanabilir. Güvendiğiniz bir sütçüden çiğ süt temin edebilir veya günlük pastörize süt kullanabilirsiniz. Sütünüz sıcaksa 25 dereceye düşmesini beklemelisiniz. Kefir mayalanması genellikle 8-24 saat arasında sürer.
 
Geri
Üst