- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kefal ne ile tutulur?
Yemlere göre farklı türde olta hazırlamak zorunda olduğunuz bu balıkta en çok kullanılan olta çok iğneli sarma oltadır (kıbrıs oltası). Bu oltaya ekmek takılarak kefallerin ekmeği didiklemesi ve rastgele bir tanesinin yakalanması beklenir. Fakat balığın olduğu yerde esas zevk klasik köstekli oltayla yaşanabilir.Kefal balığı nasıl bir balıktır?
Mugilidae familyasından bir balık türü olan kefal balığı, ortalama 40 cm uzunluğa sahip pullu bir balıktır. Genellikle kirli ve karışık sularda yaşamayı seven bu balık, özel olarak havyar için avlanır. Kış ve bahar aylarında kefal tüketimi sağlıklı ve faydalıdır. Diğer aylarda kefal yumurtlama dönemine girmektedir.Kefal dip balığı mı?
Dip balıkları listesine mezgit, kefal, hepimizin çok sevdiği levrek, lüfer, barbun, kalkan ve çipura giriyor. Yüzey balıkları hamsi, istavrit, uskumru, sardalya gibi küçük balıklar ve somon, orkinos, palamut gibi büyük balıklardır.
Kefal avında kaç numara iğne kullanılır?
TEK İĞNELİ KEFAL AVCILIĞI: Kamış ile kullanımı oldukça zor olan tek iğneli kefal takımında monofilament 0,20-0,25 lik misina tercihimiz olmalıdır,iğne olarak kısa pala çapraz, yapı olarak ince 220 N serisi 14-15 numara iğneler kefal avımızda oldukça güzel performans sağlar.
Kefal balığı ne zaman avlanır?
Yılın her mevsimi kefal avı yapmak mümkündür. Ancak denizden yumurtlamak için sığ sulara gelip yumurta bırakan kefal balıkları daha lezzetli olacağından Ağustos-Eylül aylarında kefal tutmak daha doğrudur.Kefal tutmak isteyenler nasıl bir olta takımına sahip olmalı?
Kefal (gray mullet), hemen hemen tüm kara sularımızda bulunan dere ağızlarında yuvalan bir balıktır. Kullandığınız kösteğin kalın olması balığın oltayı kopararak kaçmasını engellerler. Benim tavsiyem 0.30 veya 0.35 lik kösteklerdir.Kefal balığı güzel mi?
Yaz ayları dışında lezzetli olan pullu ve göçmen olmayan bir balıktır. Bütün denizlerimizde yetişir. Sonbahar, kıs ve ilkbaharda çok lezzetlidir. Kefalin buğulaması ve pilakisi çok güzel olur.
Kefal en iyi nasıl olur?
Fileto olarak kızgın yağda pişirilen kefalin çok lezzetli olacağı kesindir. Kefali bütün halde yapacaksınız eğer bunun için fırını tercih etmek gerekmektedir. Güzelce soslanmış ve dinlenmiş olan kefali fırına atabilirsiniz. Fırında iyice pişen kefali yemekten çok keyif alacaksınızdır.
Kefal yüzey balığı mı?
Yüzey Balıkları (Deniz balıkları): Bu balıklar genelde sürüler halinde, denizlerde açık su bölgesinde yaşarlar. Hamsi, istavrit, uskumru, kefal, kılıç, lüfer, somon, palamut, sardalya gibi.Dip balıkları sağlıklı mı?
![Sağa işaret eden el :point_right: 👉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f449.png)
Kefal Balığı nerede olur?
Bu özelliği bakımından sadece denizlerde değil, akarsu, baraj, göl, dere, lagün, su yatağı, pınar veya küçük su birikintilerinde bile yaşayabilir. Kefal balığı yumurtalarını genel olarak denize yakın yerlerdeki çamurlu suların kenarlarına bırakır.