AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedimin kansiz oldugunu nasil anlariz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.185
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kedimin kansız olduğunu nasıl anlarız?​

Kedimde Kansızlık (Anemi) Belirtileri Nelerdir?
- Kedimde Kansızlık (Anemi) Belirtileri Nelerdir?
- İştahta azalma.
- Patilerde, diş etlerinde, burunda, göz kapaklarında solgunlaşma (pembe rengin beyaza doğru kayması)
- Üşüme, titreme halleri.
- Erken yorulma, soluksuz kalma, kalp hızının artması, sık sık soluma.

Kedilerde sarılık Iyilesir mı?​

Bu hastalığın prognozu büyük ölçüde altta yatan nedene ve düzenlenen tedaviye bağlıdır. Bununla birlikte, doğru beslenme, ilaçların zamanında uygulanması, dinlenme ve düzenli kontrol iyileşme süreci boyunca kediye yardımcı olacaktır.

Kedide anemi nedir?​

Kedide anemi nedir?
Kedilerde anemi (kansızlık), azalmış sayıda kırmızı kan hücresi veya hemoglobin veya her ikisidir. Spesifik bir hastalık değil, bazı hastalık süreçlerinin sonucudur.

Kedi tüyü neden sararır?​

Beslenme. Amino asit tirozinin eksik olmasıyla siyah kedilerin tüy renklerinin siyahtan turuncuya dönüşmesine sebep olabilir. Kedilerin tüylerindeki koyu renk pigmentleri melanini yapmak için tirozin oldukça önemlidir. Eğer kedi beslenmesi içerisinde yeteri kadar tirozin almaz ise, tüy renginde solma meydana gelebilir.
Kedide Kansızlık (Anemi)
- Kedimde Kansızlık (Anemi) Belirtileri Nelerdir?
- İştahta azalma.
- Patilerde, diş etlerinde, burunda, göz kapaklarında solgunlaşma (pembe rengin beyaza doğru kayması)
- Üşüme, titreme halleri.
- Erken yorulma, soluksuz kalma, kalp hızının artması, sık sık soluma.

Kedilerde anemi tedavi edilir mi?​

Kedilerde kansızlık, genellikle bir hastalık değil, hastalığın sonucu olarak ortaya çıkar. Yapılan kan testleri ile tespit edilen kedilerde anemi, altta yatan nedenlere göre tedavi edilmektedir.

Kedilerde kansızlık nasıl geçer?​

Kedilerde kansızlık nasıl geçer?
Bir anemi türüne başka bir tedavi yöntemi uygulanamayacağından, veteriner hekiminiz aneminin türüne bağlı olarak, kedinize en uygun tedavi yöntemini uygulayacaktır. Veteriner hekime getirildiğinde durumu ciddi olan kedilere mutlaka kan nakli yapılması gerekir.

Anemi hastalığına ne iyi gelir?​

Kansızlığa Ne İyi Gelir?
- Pirinç, buğday, çavdar, mısır ve yulaf kansızlığa iyi gelir.
- Kırmızı et türleri, ıspanak, pazı, pekmez, balık, elma, tavuk ve yeşil yapraklı sebzeler, demir içeren besinlerin başında gelir.
- Hamsi, sardalya, uskumru, istiridye, karides, midye, ton balığı, balık yağı ve somon.

Ev Kedisinde iç parazit olur mu?​

Evcil kediniz yaşamının bir döneminde ne yazık ki yuvarlak kurt, kancalı kurt ve tenya gibi iç parazitlere maruz kalabilir. Bu parazitler, genellikle yavru kedilere anne sütünden geçebildiği gibi yetişkin kediler ise yanlışlık sonucu solucan yumurtalarını ya da solucanların bulaştığı yiyecekleri tüketerek geçer.

Kedilerde beyaz kan düşüklüğü neden olur?​

Kedilerde beyaz kan düşüklüğü neden olur?
Özellikle yavru kedilerde pire ve kene istilası; parazitler vücuttan hızla kan emdiği ve vücudun açığı kapatmak için yeterli hızda kan üretememesi, kansızlığın yaygın nedenleri arasındadır. Bağırsaklarda bulunan kancalı kurt parazitinin şiddetli istilası da kedilerde kansızlık nedenleri arasında gösterilebilir.
 
Kedilerde kansızlık (anemi) sorunu, genellikle azalmış sayıda kırmızı kan hücresi veya hemoglobin seviyeleriyle ilişkilidir. Kedilerde kansızlığın belirtileri arasında şunlar yer alır:

1. İştahsızlık: Kedinizin normalden daha az yemek yediğini veya beslenme alışkanlıklarında değişiklikler olduğunu fark edebilirsiniz.
2. Solgun diş etleri, burun, göz kapakları ve patiler: Kedinizin bu bölgelerinde pembe rengin soluklaşması ve beyaza dönüşmesi, kansızlık belirtisi olabilir.
3. Üşüme ve titreme: Kedinizde sürekli üşüme, titreme veya soğuk algınlığı belirtileri gözlemleyebilirsiniz.
4. Solunum ve kalp atış hızında artış: Kedinizde normalden hızlı solunum, erken yorulma, soluksuz kalma veya artmış kalp atış hızı gibi belirtiler kansızlık göstergesi olabilir.

Kedilerde kansızlığın tedavisinde altta yatan nedenin belirlenmesi önemlidir. Veteriner hekiminiz, kedinize uygun tedavi yöntemlerini belirleyerek kan değerlerini düzeltmeye çalışacaktır. Kansızlığa iyi gelebilecek bazı önlemler ise şunlar olabilir:

- Kedinizin beslenmesine demir içeren gıdaları eklemek, özellikle kırmızı et, ıspanak, pazı, pekmez, balık, elma, tavuk ve yeşil yapraklı sebzeler.
- Kansızlık durumunda veteriner hekiminizin önereceği takviyeleri düzenli olarak vermek.
- Kan nakli gibi acil durumlarda veteriner hekiminize başvurarak tedavi sürecini hızlandırmak.

Son olarak, kedilerde kansızlık durumlarında erken teşhis ve uygun tedavi ile kedinizin sağlığına kavuşabileceğini unutmayın. Eğer kedide kansızlık belirtileri görüyorsanız, en kısa sürede veteriner hekiminize danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst