AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedimi sicaktan nasil korurum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kedimi sıcaktan nasıl korurum?​

Önlem amaçlı olarak kediniz için evin etrafında birkaç tedbir alarak onun rahatından emin olun: Her yere bol miktarda su koyun: Yaz aylarında su daha hızlı buharlaşacağından – ve kediniz evde pek fazla gezinme eğiliminde olmayacağından – evin çeşitli yerlerinde birkaç kase soğuk su bulundurmak iyi bir fikirdir.
Kediler sıcaktan olur mü?
Kediler aşırı sıcağa maruz kaldıklarında sadece ayak tabanlarından terleyerek metabolizmalarını dengelemeye çalışırlar. Vücut sıcaklığı arttıkça ve bu durum tolere edemedikçe kedi, sıcaklık çarpmasına maruz kalacak ve vücut sıcaklığı hızla düşmez ya da düşürülemezse, ciddi organ hasarı veya ölüm şekillenecektir.
Kedimi serinletmek için ne yapabilirim?
Perdeleri örtün, klimayı düşük seviyeye getirin. Gece bir plastik şişeye su doldurun ve onu buzluğa koyun. Gündüz buzluktan çıkardığınız şişeyi kedinizin uyuduğu yerin yakınına koyabilirsiniz. Böylelikle şişeden gelen serinletici hava kedinizi de serinletecektir.

Kediler sıcak olunca ne yapar?​

Kediler sıcak karşısında her zamankinden daha huysuz hale gelebilirler, sık sık nefes almaya başlayabilirler. Patilerinden terleyen minik dostlarımızın sıcaktan rahatsızlık duyduklarında rektal ısılarının arttığı da ifade edilebilir.
Kediler sıcak mı sever soğuk mu?
Kediler sıcağı sever Doğuştan sıcağa yönelmek üzere programlanmış olan kediler doğal olarak sıcağı çok severler, ayrıca bu hayvanlar sıcağı bizden çok daha başarılı şekilde tolere edebilirler.
Sıcak hava kedileri nasıl etkiler?
Kedilerde sıcaklık çarpması belirtileri kusma, uyku sürelerinde belirgin artış, uyuşukluk, dilde ve ağızda kırmızılık, kalp atışlarında artış, idrar miktarında azalma, kas seyirmeleri, salya akıtma, huzursuzluk, nefes almakta zorlanma, sersemlik ve rektal sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkması şeklinde sıralanabilir.

Kediye sıcak su dökülürse ne olur?​

Bir köpek veya kedi için yanık tedavisinde ilk adım, hemen etkilenen alanları soğutmak ve sonra temizlemektir. Yanmış cilde bol miktarda soğuk su uygulamanız gerekir. Islak ve temiz bir gazlı bez kullanabilirsiniz. Yanığı ovamasanız bile, çok dikkatli bir şekilde yıkamalısınız.
Kedilerde Sıcak çarpması ne iyi gelir?
Serin su ve buza ek olarak, veteriner hekim, kedinize serin sıvı solüsyonu serum olarak verebilir. Bu sadece kedinizin sıcaklığını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda şokun etkilerini önlemeye ve yüksek vücut ısısı ile ortaya çıkabilecek organ hasarı riskini en aza indirmeye yardımcı olur.
 
Geri
Üst