Kedim neden bana yaklasmiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kedim neden bana yaklaşmıyor?​

Kediniz sıkılıyor olabilir ve başka bir kediyle anlaşamayabilir. Kedinin hoşlanmıyor gibi görünebileceği bir başka şey de sıkıntı ve hayal kırıklığıdır. Eğer kedi yeterince uyarıldı veya saatlerce ve saatlerce süren sosyal izolasyona maruz kalmaya zorlandıysa, bu durum, durağanlık ve ilgisizlik olarak görünebilir.
Kediler neden pençe atar?
Özellikle stres başta olmak üzere sinir ve korku kedilerde ısırma içgüdüsünü ortaya çıkarmaktadır. Tabii aynı zamanda oyun oynama amacıyla da ısırıyor olabilir. Başka bir sebep ise kur olarak öne çıkar. Yani kediler çiftleşme döneminde karşı cinse kur yapmak için ısırma dürtüsünü ortaya çıkarabilmektedir.
Kedim Bana neden Tıslıyor?
Tıslayan bir kedi karşı tarafa sözlü bir uyarı veriyordur. Tıslama bir savunma sesidir. Tıslıyorsa, yakın çevresinde onu korkutan ve tehlikede hissetmesine neden olan bir şeye tepki veriyordur. Tehdit siz olabileceğiniz gibi, başka bir kedi, onu tutmaya çalışan veteriner hekiminiz ya da herhangi bir şey olabilir.

Kedim bana saldırıyor ne yapmalıyım?​

Kediniz size saldırdığında hemen veteriner hekiminize başvurmalısınız. Veteriner hekiminiz kedinizin saldırganlığının olası nedenlerini ve tetikleyicilerini belirleyecektir. Aynı zamanda kediniz üzerinde bazı laboratuvar testleri yaparak tıbbi bir sorunu olup olmadığını söyleyecektir.
Kediler Neden yılan gibi tıslar?
Tıslama, geri çekilmezseniz saldırının geleceğini söyleyen bir uyarıdır. Tıslayan bir kedi korkmuş ancak gerekirse savaşa girmeye hazır bir kedidir. Birçok davranış uzmanı, kedilerin karşı tarafı caydırmak için tıslayan bir yılanın taklidini yaparak tıslama sesi çıkardığını düşünmektedir.
Kedi tırmalaması sonrası ne yapmalı?
Kedinin ısırdığı veya tırmaladığı yeri güzelce yıkadıktan sonra kolonya veya batikon gibi antiseptik bir solüsyon sürerek temizlemelisiniz. Ardından hemen acile başvurarak doktora görünmelisiniz. Doktor gerekli olduğuna kanaat getirirse tetanoz aşısı veya kuduz aşısı uygulanacaktır.

Geri