AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedim cok yemek yiyor?

Editör

Yeni Üye

Kedim çok yemek yiyor?​

Kedim Çok Yemek Yiyor. Arkadaşlar kedim haftada 1 kg veya daha fazla mama yiyor. Mamanın yanında yumurta sarısı yoğurt , baharatsız et falanda veriyorum. Ne verirsem vereyim doymuyor. Bir keresinde 3 günde 1 kg falan yemişti. Kabına koyuyorum eve geldiğimde mama bitmiş oluyor.

– Yemek yemede ölçü ne olmalıdır?​

– Yemek yemede ölçü ne olmalıdır?
Yemek yemede ölçü ne olmalıdır? – Dinimizde az yemek ve az içmek gerekli; bu aç kalmak ve susuz kalmak anlamına mı gelir yoksa doyacak kadar yemek mi?.. – Sonra çok su içmek sağlık için faydalı deniyor. Dinimize göre az su mu içmeliyiz? Mide, bedenimizin havuzu gibidir.

Çok yemek acizlik ve kırıklık verir?​

Az Yemek Acizlik ve Kırıklık Verir. Çok yemek başkaldırıcı, isyankâr nefsi körüklemektir. Az yiyen mütevazı, kırık ve aciz olur. Kul kendi acziyetini görmedikçe, Allah önünde gerçek anlamda secde etmiş olmaz.

Ne Demek ki kediler neden bitki yer?​

Ne Demek ki kediler neden bitki yer?
kediler neden bitki yer? bitki yemek kedilerin yalanırken yuttukları tüylerini kusmalarına yardım ettiği için severler. ayrıca bazı bitkiler ette olmayan lif, vitamin ve mineral gibi şeyleri içerdiği için kediler bunlara ihtiyaç duyduğunda bitki yerler.

Neden bazı kediler yün ya giysi yalar?​

neden bazı kediler yün ya da giysi yalar? bu konuda iki teori var. birisi kediniz erken dönemde annesinden ayrılmış ve yeterince emememiş olabilir, yündeki lanolin kokusu ona annesini hatırlatıyordur. ya da beslenmesinde lif eksikliği vardır. kediler neden tuvalet için kum kullanırlar?

Neden kediniz kum kabına gömerler?​

Neden kediniz kum kabına gömerler?
vahşi doğada kediler, yırtıcılardan ve düşmanlardan saklanabilmek için dışkılarını gömerler. bu hareket öylesine kökleşmiştir ki günümüz evcil kedilerinde de aynı şekilde devam etmektedir. neden kediniz kum kabının içindeki kumları eşeleyerek kapatmak yerine, kabın dışından görünmez kumlarla kapatmaya çalışır?

Kedinizin çok yemek yemesi endişe verici olabilir. Özellikle haftada 1 kg veya daha fazla mama yemesi ve doymama hissiyle sürekli yemek istemesi önemli bir durumdur. Bu durum obeziteye veya başka sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kedinizin yemek yeme alışkanlığıyla ilgili olarak doğru porsiyon kontrolü önemlidir. Kedinizin kilosu, yaş, cinsiyet ve aktivite seviyesi gibi faktörlere göre doğru miktarlarda mama vermek önemlidir. Veterinerinizle bu konuda görüşerek kedinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Kedilerin bitki yemesi hakkında belirttiğiniz bilgi doğrudur. Kediler bazı bitkileri yalarak midelerine indirirler ve bu bitkiler mide sularını artırarak tüy yumaklarının çıkmasını sağlar. Ayrıca bitkiler lif, vitamin ve mineral açısından zengin olabilir, bu da kediler için faydalı olabilir.

Kedinizin yün veya giysi yalaması konusu ise genellikle bir alışkanlık veya sağlık sorunu işareti olabilir. Bahsettiğiniz teorilerden biri doğru olabilir, ancak bu davranışın altında bir sağlık sorunu olabileceği için veterinerinize danışmanız önemlidir.

Kedilerin kum kabına dışkılarını gömmesi vahşi doğadaki hayatta kalma refleksinden gelir. Bu davranış, kedilerin kendilerini korumak için yaptıkları bir harekettir. Kumları eşelemelerinin sebebi de yine doğal içgüdüleriyle örtbas etmeye çalışmalarıdır.

Eğer kedinizin aşırı yeme alışkanlığı, bitki yeme davranışı veya yün yalama gibi sorunları devam ederse mutlaka bir veteriner hekime danışmanız önemlidir. Kedinizin sağlığı için düzenli kontroller ve doğru beslenme programı oldukça önemlidir.

Geri