AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedim 4 kattan dustu ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Kedim 4 kattan düştü ne yapmalıyım?​

Ne olursa olsun siz hasta yakınları ( hasta sahipleri ) nöbetçi veteriner kliniğine gidip önce muayanesi yapılmalı. Uygun görülen test ve görüntüleme cihazlarına girmesinde fayda vardır. Veteriner hekim kedinizi eski sağlıklı haline getirmek için.

Kedi düşerse ne olur?​

Kedi düşerse ne olur?
Kedinin yüksekten düşmesi ile oluşan travmaya bağlı olarak şekillenen damak yarığı son derece ciddi hatta ölümcül bir sorundur, zira bu yarık; kedilerin yemek yeme, su içme gibi hayati işlevleri yerine getirmesini engelliyor, ayrıca yiyecek ve içeceklerin akciğere kaçarak hayvanın hayatını kaybetmesine neden olabiliyor …

Kedi öleceğini hisseder mi?​

Kedi öleceğini hisseder mi?
Hiç kimse bir kedinin ölümü anlayip anlamadigini hiçbir zaman bilemeyecek olsa da, onlar bir ev arkadaslarini kaybettiklerini ve evde bazi seylerin degistigini kesin olarak bilmektedir.

4 kattan düşen kedi ölür mü?​

Yüksekten düşen kedilerin %96’sı hayatta kalmaktadır fakat vücutlarında farklı lezyonlar oluşabilir. Kediler yüksekten düşerken kendilerini dengeleyerek dört bacakların üstüne düşmeye çalışırlar.

Yüksekten düşen kedi için ne yapılmalı?​

Yüksekten düşen kedi için ne yapılmalı?
Kedi Yüksekten Düştüğünde Ne Yapılmalıdır? Yüksekten düşme durumunda iç kanama, kırık, yaralanma ya da damak yarığı gibi pek çok ciddi sorun meydana gelebilir. Bu nedenle profesyonel destek almak için derhal veteriner kliniğine gitmek gerekmektedir.

Düşen kediye ne yapılır?​

Düşen kediye ne yapılır?
Yüksekten düşen bir kedi çok fazla hareket ettirilmeden kontrollü bir şekilde veteriner kliniğine götürülmeli. Veteriner kliniğinde hekim tarafından kontrollü bir şekilde ilk muayenesi yapılır. Muayenesi ne ek olarak kanama odaklarının tespiti açısında ultrason kullanabilir.
Kedimize onu sevdiğimizi nasıl gösteririz?​
Ellerinizi boynundan kuyruğuna doğru gezdirin; ancak asla tersini yapmayın. Ancak yine de kedinizi severken birazcık da olsa elinizi bastırabilirsiniz. Unutmayın, her zaman yumuşak ve hassas hareketlerle kedinizi sevmeniz gerekir.

Zehirlenen kediye ne verilir?​

Zehirlenen kediye ne verilir?
Kedim Zehirlendi Ne Yapmalıyım?
- Deri yolu ile zehirlendiğinden eminseniz; ılık su ile bolca yıkayın,
- Solunum yolu ile zehirlendi ise acilen mekandan çıkarıp temiz hava ile buluşturun,
- Zirai ilaç, zehir vb ile zehirlendi ise Acil Veteriner talimatlarına uymanız en mantıklısı olacaktır.

Ölen kedim için ne yapabilirim?​

Ölen kedim için ne yapabilirim?
Ölen petiniz için bir Hayvan Gömü Formu doldurmanız yeterli. Gömü bir görevli eşliğinde gerçekleştiriliyor ve herhangi bir ücret talep edilmiyor. İsterseniz mezarlıkta satılan fidanlardan alıp mezarı ağaçlandırabiliyorsunuz. Ayrıca isteyenler mezar taşı da koydurabiliyor.

Kedi ölürken ne yapar?​

Kediler bu dönemde mama kapları ve su kapları dolu olsa bile yemeği keserler. Bu yüzden kilo kaybı yaşanması, gözlerde çöküklük ve bunun gibi fiziksel belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Kediler bu aşamada saklanmaya çalışır. Sessiz bir ortam ararlar ya da ayak altında olmayacakları bir yere gitmeyi tercih ederler.

Kedinizin 4 kattan düşmesi durumunda yapabileceğiniz adımların veteriner hekim tavsiyesiyle atılması en doğru yaklaşım olacaktır. Yüksekten düşen kedinin ciddi yaralar ve iç kanamalar gibi risklerle karşı karşıya kalabileceği unutulmamalıdır. Kaydırakların gelişimi bakımından bağlantılı kaynaklar, kedinin düştüğü yükseklik ve çevresel faktörler de önemlidir.

Kedinin düşmesi sonucu oluşabilecek damak yarığı gibi ciddi durumlar veteriner müdahalesi gerektirir. Kedinizin durumunu ve sağlık durumunu en ayrıntılı şekilde değerlendirecek olan veteriner hekim tarafından yapılacak muayene ve gerekli testler, kedinizin tedavisi için önemli adımlardır.

Kedinizin düşmesi durumunda yapılacak ilk adım, profesyonel destek almak için hemen veteriner kliniğine gitmektir. Yüksekten düşen bir kediye müdahalede bulunurken, onu çok fazla hareket ettirmeden kontrollü bir şekilde veteriner kliniğine götürmek önemlidir. Veteriner hekim tarafından yapılacak muayene ve gerekli tedaviler, kedinizin iyileşme sürecini en iyi şekilde destekleyecektir.

Son olarak, kedinize sevginizi gösterirken dikkatli ve nazik olmanız önemlidir. Kedinizin sevdiği şekillerde ona dokunarak ve onunla iletişim kurarak sevginizi ifade edebilirsiniz. Ayrıca kedinizin sağlığına özen göstermek ve gerektiğinde profesyonel destek almak da ona olan sevginizin bir göstergesi olacaktır.

Geri