AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedilere neden seker verilmez?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.423
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kedilere neden şeker verilmez?​

Şeker, kedi ve köpekler için en zararlı gıdalardandır. Öyle ki obeziteye, diş sağlığı sorunlarına, şeker hastalığına ve ileri aşamalarda görme kaybına varan göz bozukluklarına neden olabilir.

Kedimin şeker hastası olduğunu nasıl anlarım?​

Kedimin şeker hastası olduğunu nasıl anlarım?
Genellikle kediniz daha fazla içme, idrar yapma ve yeme belirtileri gösterirken aynı zamanda kilo verir. Kediniz aynı zamanda tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarına da sahip olabilir. Kedinizin kürkü de Durum ve görünüm olarak bozulabilir.

Kedi delirir mi?​

Kediniz, sizin onu haksız yere azarladığınızı düşündüğünde de sinirli davranışlar sergileyebilir. Kendisine okşatmaz, yemeğini yemez ya da kedi kumunu kullanmaz. Ama tüm bunlar onu deli yapmaz, sadece tepkisini gösterir.

Kediler doğuştan şeker hastası mı?​

Kediler doğuştan şeker hastası mı?
Diyabet, nedeni tespit edilemeyen şekilde (idiyopatik) ortaya çıkabilir. Az önce de ifade edildiği gibi kedilerde tip 1 diyabet çok nadir olmakla birlikte doğuştan da ortaya çıkabilir.
Kedilere şeker ne yapar?​
Kilo kaybına ek olarak aşırı susama ve idrar sıklığında artış da kedilerde şeker hastalığı belirtileri arasında yer alır. Kandaki şeker oranının yükselmesi böbreklerin glikozu filtreleme yeteneğini azaltarak şekerin kandan idrara geçmesine neden olur.

Kedi kan şekeri kaç olmalı?​

Kedi kan şekeri kaç olmalı?
Kedilerde normal kan şeker seviyesi, 74-159 mg/ml Köpeklerde de 70-143 mg/dl kabul edilir.

Kedi psikolojisi nasıl düzeltilir?​

Bu durumda veteriner hekiminiz size bir tedavi yöntemi önerebilir. Kedinizin sakinleşmesine yardımcı anti-anksiyete ilaçları yazmanın yanında veteriner hekiminiz, davranış şartlandırma ve karşıt şartlandırma ile hem size hem de kedinize yardımcı olabilecek bir eğitmen veya hayvan davranış terapisti tavsiye edebilir.

Kediler Neden deli gibi koşar?​

Kediler Neden deli gibi koşar?
Kedinizin evin her yanında deli gibi koşturup durmasının nedeni bu durum olabilir. Bu durumda, kediniz kuyruğunu veya diğer vücut parçalarını ısırıp tırmalıyor olacaktır. Bu sendrom kompülsif bir davranış haline gelebilir. Genellikle alerji, toksinler veya nörolojik bozukluklarla ilişkili olduğu düşünülmektedir.

Kedi ve köpekler doğuştan şeker hastası mı?​

Tıpkı insanlarda, kedilerde ve genel olarak memelilerde görüldüğü gibi köpeklerde de şeker hastalığı doğuştan ya da sonradan oluşabilir. Köpeklerde şeker hastalığı genellikle tip 1 diyabet formunda ortaya çıkar.

Kedilerde hipoglisemi nasıl geçer?​

Kedilerde hipoglisemi nasıl geçer?
Doğru ve dikkatli bir tedavi ile mevcut hastalık belirtileri ortadan kalkabilir. Kedinizde, uyuşukluk, halsizlik, titreme, nöbet ve kusma gibi hipoglisemi belirtileri mevcutsa diş etlerine bal, glikoz solüsyonu veya dekstroz jeli sürüp vakit kaybetmeden veteriner hekiminizle irtibata geçmelisiniz.
Kan şekeri düşen kediye ne verilir?​
Yeni yeşhis edilmiş bir şeker hastası kedide başlangıçta kan şeker düzeyini kabul edilebilir düzeye regüle edebilmek için insüline gereksinim olacaktır . Gerçekten şeker hastası olduğuna inandığımız kedilerde diyet değişimi ile birlikte insülin tedavisine başlayarak gelişmeleri takip ediyoruz.

Kedilerde şeker hastalığı nasıl tedavi edilir?​

Kedilerde şeker hastalığı nasıl tedavi edilir?
Kedilerde şeker hastalığı ise tip 2 şeklinde olur. Genellikle insülin ihtiyacı olmaz fakat az da olsa insülin tedavisi gerekir. Şeker hastalığı yeni ortaya çıkan bir kedinin en başta kan değerleri ölçülmekte çıkan sonuçlar doğrultusunda uygun diyet ve gerekirse insülin tedavisine karar verilecektir.
 
Kedilere şeker verilmemesinin birçok sağlık sorununa yol açabileceği doğrudur. Şeker, obezite, diş sağlığı sorunları, şeker hastalığı ve göz rahatsızlıkları gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, kedilerin beslenmesinde şekerli gıdalardan kaçınılması büyük önem taşır.

Kedinizin şeker hastası olduğunu anlamanın belirtileri arasında daha fazla içme, idrar yapma, yeme belirtileri gösterirken aynı zamanda kilo kaybı, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları ve kürkte oluşan değişiklikler yer alabilir. Eğer kedinizde bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, bir veterinere danışmanız önemlidir.

Kedilerin doğuştan şeker hastası olma olasılığı düşüktür. Diyabet genellikle tip 2 şeklinde ortaya çıkar ve nedeni tam olarak belirlenemeyebilir. Kedilerde tip 1 diyabet çok nadir görülse de doğuştan da olabilir.

Kedilere şeker verilmesi durumunda kilo kaybı, aşırı susama, idrar sıklığında artış gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu durum, böbreklerin glikozu filtreleme yeteneğini azaltarak şekerin idrara geçmesine neden olabilir.

Kedi kan şekeri normalde 74-159 mg/dl arasında olmalıdır. Eğer kedilerde kan şekerinde anormal bir artış veya azalma olduğunu fark ederseniz, bir veteriner hekime danışmanız önemlidir.

Kedilerde hipoglisemi durumunda, uyuşukluk, halsizlik, titreme, nöbet ve kusma gibi belirtiler mevcut olabilir. Bu durumda, veteriner hekiminizle iletişime geçerek doğru tedaviyi almanız önemlidir.

Kedilerde şeker hastalığı genellikle tip 2 şeklinde ortaya çıkar. Kedinin sağlık durumuna bağlı olarak uygun diyetle birlikte insülin tedavisi gerekebilir. Veteriner hekiminizin önerileri ve tedavi planı doğrultusunda kedilerde şeker hastalığı tedavi edilir.
 
Geri
Üst