AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kedilerde solunum yolu enfeksiyonu nasil gecer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kedilerde solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer?​

Kedi gribi için ilaç grubunda yaygın olarak tedavi için öncelikle antibiyotik ilaç tedavisine başlanır. Antibiyotikler üst solunum yolu enfeksiyonunda virüslerin neden olduğu hasarı en aza indirir ve en etkili tedavi şeklidir. Bu nedenle antibiyotikler çok düzenli şekilde kullanılmalıdır.

Astımı olan kediye ne yapılır?​

Astım ve bronşitli kedilerin çoğu ayaktan tedavi edilir. Kedi ciddi solunum sıkıntısı yaşıyorsa, durumu stabilize etmek için oksijen tedavisi ve / veya intravenöz ilaç tedavisi için hastaneye yatırılması gerekebilir.
Kedilerde enfeksiyon nasıl anlaşılır?
Kedilerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri;
- Sık idrara çıkma,
- İdrar yaparken zorlanma,
- Cinsel organların normalden fazla temizlenmesi,
- İdrarda kan,
- İdrar kokusunda değişim,
- Halsizlik,
- İştah kaybı,
- Kedi tuvaleti dışında idrar yapma olarak ifade edilebilir.
Astım hastası olan kedi besleyebilir mi?
Tüm tüylü hayvanlar alerjiye neden olabilir. Evlerde beslenen kedi, köpek, muhabbet kuşu, tavşan ve hamster gibi evcil hayvanlar bazı astım hastalarını olumsuz etkiliyor. Bu hastaların tedavisi sırasında evcil hayvanların evden tamamen uzaklaştırılması ve evcil hayvanı olanlarla da temas ettirilmemesi gerekir.

Kedi astıma iyi gelir mi?​

Evde kedi beslemenin bazı çocuklarda astıma iyi geldiği bildirildi. Şimdiye kadar yaygın inanış, kedi tüyünün astıma sebep olduğu doğrultusundaydı. ABD’de yapılan araştırmalar, kedilerle birlikte yaşayan çocuklarınvücudunda oluşan bir antikorun bu bakımdan olumlu rol oynadığını ortaya çıkardı.

Üşütmüş yavru kediye ne yapılır?​

Kedi gribi için etkili antiviral ilaç olmadığı için, virüs kaynaklı kedi gribinin tedavisinde kesin bir yöntem bulunmaz. Bakteriler nedeniyle oluştuğu takdirde antibiyotik tedavisine başlanabilir. Tedavi kapsamında ilaç kullanımının yanı sıra izolasyon, dinlenme ve beslenme destekleri sağlanmalıdır.

Geri