AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kedilerde losemi oldurur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kedilerde lösemi öldürür mü?​

Kedilerde kanser tipinde ciddi bir hastalık olarak ilerleyen lösemi (FeLV) nedeniyle tanı konduktan sonraki üç yıl içinde kalıcı olarak enfekte olmuş kedilerin neredeyse ’ini öldürür.
Kedi lösemisi bulaşıcı mı?
Kedi lösemi virüsü (FeLV), kedileri enfekte eden bir retrovirüstür. Kedilerde kanser tipinde ilerleyen ciddi bir hastalığa yol açar. Dünyadaki kedilerin 0’unda bulunduğu düşünülür. FeLV, tükürük veya burun salgılarının transferi söz konusu olduğunda enfekte kedilerden bulaşabilir.

Kedi leukemia aşısı gerekli mi?​

Kedi Lösemi Aşısı Gerekli mi? Kedilerde lösemi aşısının gerekli olup olmadığı yönünde çeşitli görüşler olduğu bilinmektedir. Ancak bu noktada veteriner hekimlerin önerileri bu aşının yapılması gerektiği yönündedir.
FeLV testi nasıl yapılır?
ÖRNEK HAZIRLANMASI (Serum, Plazma veya Tam Kan) 1) Kediden tam kan, serum veya plazma örneği alınız. 2) Örnek, numuneler toplandıktan hemen sonra test edilmelidir. 3) Toplanan numuneler yalnızca bu test için kullanılmalıdır. 4) İçinde tortu olan örnekler tutarsız test sonuçlarına yol açabilirler.
Maalesef kedilerde olan lösemi hastalığının kesin ve net bir tedavisi bulunmamaktadır. En iyi yöntemi erken teşhis ve önlemektir. Kedileri lösemi hastalığından korumak ve önlemek adına veteriner hekiminizle ya da gittiğiniz veteriner kliniğiyle devamlı bağlantı halinde olmanız gerekmektedir.
Kedi leukemia aşısı nedir?
kedilerdeki leukemia (retrovirus suşlarından biri) virüsüne karşı uygulanan inaktif canlı aşı. adı lösemi (leukemia) olmasına ve feline leukemia virus (felv) kanser oluşturma yetisine sahip olsa da, teknik olarak kan kanseri ile aynı şey değildir.

FeLV test nedir?​

FeLV enfeksiyonunun teşhisi Bu testler genellikle virüsle kalıcı olarak enfekte olmuş kedilerin kanında bulunan FeLV virüsünün üremesi esnasında üretilen bir proteini saptarlar. Bu testler hızlı ve genellikle güvenilirdir.
FIV FeLV testi nedir?
FIV virüsü nasıl teşhis edilir? FIV virüsüne karşı oluşmuş antikorların varlığı ile kandan teşhis edilir. En yaygın test tekniği ELISA testidir. Eğer bu test pozitif sonuç verirse FIV virüsüne karşı antikor oluştuğu anlamına gelir.

Kedi lösemi aşısı ne zaman yapılır?​

Lösemi aşısının yavru kedi 11-13 haftalıkken tekrarlanması gerekecektir. Yavru kedilere zorunlu aşılar arasında kuduz aşısı da bulunmaktadır.
Kediler Neden lösemi aşısı olur?
Bu durum ardından lösemi haricinde kanser, sarılık, diş eti sorunları, cilt problemleri, ishal, sarılık ve daha birçok hastalık görülebilir. Bu virüse yönelik aşı mevcut olup, devamlı olarak geliştirilmektedir. Bunları amaçları enfeksiyonu önlemek, virüsü kontrol etmeye yardımcı olmaktadır.
Daha da şüphesi var ise lösemi aşısı ve diğer aşılardan önce tam kan sayımı yapılmalı bu sayede bağışıklık sistemine ait değerlere bakılmalıdır. Hepsinde şüphe devam ediyor ve veteriner hekiminiz öneriyor ise gerekli immunolojik testler yapılmalı hatta leukemia lösemi yönünden testleri yapılmalıdır.
Kedilerde Lösemi aşısı halsizlik yapar mı?
Aşı vurulduktan sonra, diğer tüm aşılarda olduğu gibi halsizlik, yorgunluk ve iştahsızlık gibi belirtiler görülebilmekte; aşı yapılan bölgede kitle benzeri bir sertlik oluşabilmektedir. Bu beklendik yan etkiler birkaç gün boyunca kedileri etkisi altına alabilir. Fakat akabinde ortadan kalkacaklardır.

Kedi lösemi olursa ne olur?​

Kedi lösemi virüsü enfeksiyonunun belirti ve semptomları oldukça çeşitlidir ve iştahsızlık, zayıf kürk durumu, anizokori (düzensiz göz bebekleri), deri enfeksiyonları, mesane ve solunum yolu enfeksiyonları, ağız hastalıkları, nöbetler, lenfadenopati (şişmiş lenf düğümleri), cilt lezyonları, yorgunluk, ateş, kilo kaybı.
Kedi lösemi insana bulaşır mi?
Kedi lösemisi (FeLV), HIV ile aynı virüs grubuna ait bir retrovirüstür. Ancak insanlara bulaşmaz. Günümüzde, kedilerde eskiye nazaran çok daha az görülür; sağlıklı kedilerin %1’inden azı enfekte olmaktadır. Bunun sebebi, 1990’lı yıllardan beri yavru ve yetişkin kedilere uygulanan yaygın ve etkili aşılamadır.

Kedilere lösemi aşısı yapılmazsa ne olur?​

Yavru kedilerde bağışıklığın yavaş ve kademeli bir düşüşe neden olabilir, bu durum tedavi edilmeden bırakıldığında ölüme neden olur.
Kediler aşıdan sonra halsizlik mi?
Kedi Karma Aşısı yapıldıktan sonra yaklaşık bir günlük halsizlik ve biraz ateşinin çıkması normaldir. Bunlar dışında kusma, ishal vb durumlar normal değildir. Ateşlenmesi ve haşsizliği de ikinci güne geçmemelidir.
Kedi lösemisi nasıl bulaşır?
Kedi lösemi virüsü (FeLV), kedileri enfekte eden bir retrovirüstür. Kedilerde kanser tipinde ilerleyen ciddi bir hastalığa yol açar. Dünyadaki kedilerin %30’unda bulunduğu düşünülür. FeLV, tükürük veya burun salgılarının transferi söz konusu olduğunda enfekte kedilerden bulaşabilir.
 
Geri
Üst