- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 219.620
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kedilerde idrar yolu enfeksiyonu tekrarlar mı?
Cerrahi müdahale öncesinde mesanenin steril sıvılarla yıkanması ile taşların geçişini sağlamak da denenebilir. Ürolitler tedavi edilebilir olsa da tekrarlama riski vardır bu nedenle ömür boyu takip edilmesi gerekir. Kedilerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ile kedilerde idrar taşı belirtileri benzerdir.Kediler stresten hasta olur mu?
Stres kedinizin bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir ve var olan bakteri veya virüsler harekete geçip kedinizin hasta olmasına neden olacaktır. Stres kedilerde ayrıca depresyona sebebiyet verir. Stresin kedinizdeki diğer bir etkisi ise agresiflik göstermesidir.Ürolitler tedavi edilebilir olsa da tekrarlama riski vardır bu nedenle ömür boyu takip edilmesi gerekir. Kedilerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ile kedilerde idrar taşı belirtileri benzerdir.
Kediler gunde kac kez idrar yapar?
Kedilerde günde 2-3 kez idrar çıkışı idealdir. 4 kg. ortalama ağırlıktaki kedinin günde yarım çay bardağı (40-60ml.) civarında idrar yapması beklenir. İdrarın azlığı veya çokluğuna; böbrek, idrar kesesi, idrar yolu gibi üriner sistem yapılarının bozuklukları sebep olabilir.
Kedim sistit oldu ne yapmalıyım?
Bakteri enfeksiyonu durumunda, antibiyotikler reçete edilebilir. İdiopatik sistit tedavi etmek için zordur ve sıklıkla ağrı kesici, stres azaltma ve uzman ilaçların bir kombinasyonunu içerir. Diyet değişikliği de idrar konsantrasyonunu azaltmaya yardımcı olabilir.Enfeksiyonu olan kediye ne verilir?
Bazı kedilere vitamin takviyeleri, antibiyotikli göz damlaları, ağız içi yaralara karşı ağız antiseptiği, burun içi solüsyonlar ve damlalar verilebilir. İştah sorunu ciddi bir düzeye ulaştıysa veteriner hekimlerin değerlendirmesi sonucu damar yolu ile mineral ve sıvı takviyesi sağlanabilir.Kediler tuvaletlerini tutarsa ne olur?
Kedi kumunun uygun şekilde temizlenmesi hem koku oluşmamasına hem kedinizde hastalık meydana gelmemesine yardımcı olur. Tuvaletini bu sebeple uzun süre tutan kedilerde böbrek rahatsızlıkları ve idrar yapmada kronik güçlük oluşabilmektedir. Bu nedenle kedinizin kumunu daima temiz tutmanız gerekir.
Kum kabını koymak için en ideal yer Kum kabını koymak için en iyi yer, gözden uzak, yol üstünde ya da ayakaltında olmayan; buna karşın hem kediniz hem de sizin için erişimi kolay olan bir yerdir. Kediniz, tuvalet zamanı geldiğinde kum kabına rahatça ulaşabilmeli ve siz de kum kabını kolayca temizleyebilmelisiniz.
Yavru kediler normal şartlarda günde en az 1 – 2 kez kaka yapmalıdır. İdrar ise her beslenmeden sonra atılmalıdır.
Kediler uyurken çiş yapar mı?
Kedilerin istenmeyen yerlere özellikle de sahiplerinin yataklarına idrar yapmaları genellikle hormonal ve kimyasal dengelerini de etkileyebilen anksiyete ve/veya stresten kaynaklanan bir sorun nedeniyle gerçekleşmektedir.
Kedim çişini yapamıyor ne yapmalıyım?
Çoğunlukla bu durumun asıl sebebi; doğru hazırlanmamış mamalardır. Özellikle magnezyumu yüksek ve kalitesi düşük mamaların bu rahatsızlıktaki pay büyük. Pisinizin idrarında kan ve hafif bir tortu görürseniz hiç vakit kaybetmeden hemen doktorunuza başvurun.Kedi idrarı kokusu nasıl giderilir?
Sert bir fırça kullan ve kirli alan tamamen ıslanana kadar sirkeli su karışımı ile fırçayı iyice sürt. Sirke, kedinin idrarındaki amonyak kokusunu yok edecektir. O alanı etraflıca kurula. Sirke çözeltisini mümkün olduğunca yaymak için tekrar bir kâğıt havlu ya da temiz bir eski bez parçası kullan.Kedilerde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?
Hayvanlarda idrar yolu enfeksiyonu viral ve bakteriyel kaynaklı olabilir. Bu durumda uzman veteriner hekim devreye girer. Genel olarak idrar yolu enfeksiyonunda antibiyotik tedavisi uygulanır. Antibiyotiklerin hayvanlara verilmesi mutlaka reçete sonucu olmalıdır.