Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kedilerde Dehidrasyon nedir?

Editör

Yeni Üye

Kedilerde Dehidrasyon nedir?​

Dehidrasyon, vücuttaki su seviyesinin düşmesi ve vücudun susuz kalması anlamına gelmektedir. Vücudun ihtiyacı olan seviyede su tüketilmemesinin yanı sıra; aşırı aktivite, sıcak havalar, ishal ve kusma gibi durumlar da evcil hayvanınızın vücudunun susuz kalmasına neden olabilir1.

Doğum yapan kediye nasıl yardım edilir?​

Doğum yapan kediye nasıl yardım edilir?
Yavru kediler doğduğunda, derhal annelerine doğru sürünmeli ve onu emmeye başlamalıdır; bunu yapmayanlar için yavru sütünü yanınızda bulundurun. Anne kedi, emzirmenin ardından yavruları yalamazsa, sindirime ve dışkılamaya yardımcı olmak için nemli bir kompres ile masaj yapmanız gerekir.

Kedim çok kilo aldı ne yapmalıyım?​

Pek çok kedi sahibi, kedilerinin kilo aldığını fark ettiğinde endişelenmeye başlar….Bazı ipuçları
- Kedilere her gün çok sayıda öğünde az miktarda mama verilmelidir.
- Mama vermeniz için yalvarırsa, bunun yerine onu daha fazla kucağınıza alıp okşayın ve ilgi gösterin.

Kedilerde dehidrasyon nasıl anlaşılır?​

Kedilerde dehidrasyon nasıl anlaşılır?
Dehidrasyonun semptomları; kabızlık, ağız kuruluğu, rehavet, bakışlarda bayıklık, düşük esnekliğe sahip deri ve artan kalp atış hızı olabilir. Ancak bunlardan sadece iki tanesini kedi sahipleri gözlemleyebilir. Bunlar deri esnekliği ve Kılcal damarlara kanın dolma hızı ölçümleme.

Dehidrasyon ne demek?​

Dehidrasyon, aldığınızdan daha fazla sıvı kullandığınızda ya da kaybettiğinizde ve neticesinde vücutta normal işlevleri yerine getirmek adına yeterli su ve sıvı mevcut olmadığında meydana gelmektedir. İnsan vücudunun yaklaşık %65’i sudan meydana gelir ve günlük ortalama olarak 2, 5-3litre su kaybeder.

Kedilerde gençlik hastalığı aşısı ne zaman yapılır?​

Kedilerde gençlik hastalığı aşısı ne zaman yapılır?
Kedilerin gençlik hastalığının aşısı vardır. Kedilere 7 ve 10 haftalıkken uygulanan ve her yıl tekrarlanan karma aşı, kedileri bu hastalığa karşı korur.

Kedim doğum yaptı ne yapmalıyım?​

Acilen bir veteriner kliniğine ulaşmamız gerekmektedir. Doğumdan sonra anne yavruyu uyararak ilk nefesini almasını sağlar. Bu da çok önemlidir ve yapmaması gene acil veterinerlik hizmeti gerektirir. Eğer bir yavrudan daha fazla doğum olacaksa, ilk yavru geldikten sonra ikinci yavru 15-20 dakika sonra gelmektedir.

Anne kedi neden yemek yemez?​

Anne kedi neden yemek yemez?
Enfeksiyonlar, böbrek yetmezliği, pankreatit, bağırsak sorunları ve kanser gibi bir dizi farklı sağlık sorunu kedilerde iştahsızlığa neden olabilir. Elbette bu denli kötümser olmamakta da fayda vardır, kedilerin yemek yememesinin ardında diş ağrısı gibi daha basit sağlık sorunları da olabilir.

Kedilerde dehidrasyon, vücuttaki su seviyesinin düşmesi ve vücudun susuz kalması durumudur. Bu durum, kedilerde de ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Dehidrasyonun belirtileri arasında kabızlık, ağız kuruluğu, rehavet, bakışlarda bayıklık, deride azalan esneklik ve artmış kalp atış hızı sayılabilir. Ancak, bu belirtilerin bazıları kedi sahipleri tarafından kolayca fark edilebilir.

Kedinizde dehidrasyon belirtileri fark ederseniz, hemen bir veteriner hekime başvurmanız önemlidir. Kedinizin su tüketimini gözlemlemek, derisini test etmek veya kılcal damarlara basarak dolum süresini kontrol etmek, dehidrasyonun varlığını değerlendirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, kedinizin dehidrasyonunun nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi uygulamak için bir uzmandan yardım almanız önemlidir.

Kedinizin sağlığını korumak için düzenli olarak su teminini sağlamak, vücudunun ihtiyacı olan su seviyesini korumak ve sağlık problemleri durumunda hızlıca müdahale etmek büyük önem taşır. Evcil hayvanınızın sağlığı ve mutluluğu için düzenli veteriner kontrolleri yapmayı unutmayın.

Geri