AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kedilerde ciftlesme oldugunu nasil anlariz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.021
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kedilerde çiftleşme olduğunu nasıl anlarız?​

Kedilerin çiftleşmesi nasıl anlaşılır gibi sorulara cevap olarak en net cevap aslında erkek kedinin dişi kedinin ensesini ısırmasıdır. Çiftleşme sona erdiğinde ise erkek kediler genellikle dişi kedileri hemen bırakmazlar. Bunun nedeni ise dişi kedilerin onlara karşı bir hamle yapmasından korkmalarıdır.

Muhabbet kuşu nasıl kızdırılır?​

Muhabbet kuşlarının kızıştırma dönemini hızlandırmak amaçlı kuşlara nijer tohumu,*bal ve keten tohumu verilebilir. Ayrıca muhabbet kuşu kızıştırıcı mamayı deneyebilirsiniz. Kızıştırma, muhabbet kuşlarını çiftleşmeye hazır ve daha istekli hale getirme olayıdır.

Dişi kedinin hamile kalması için kaç kere çiftleşmesi gerekir?​

Dişi kedinin hamile kalması için kaç kere çiftleşmesi gerekir?
Dişi kedinin hamile kalması için birkaç kez çiftleşmesi gerekir. Bu çiftleşmeler aynı gün içerisinde olmalıdır. Aksi takdirde kedi hamile kalmayabilir.

Muhabbet kuşu eşine nasıl alışır?​

Muhabbet kuşu eşine nasıl alışır?
Evcil hayvan dostlarımızdan biri olan muhabbet kuşlarını itina ile beslemeli ve eş seçimini de aynı türden bir kuş ile tamamlamalıyız. Bu sayede birbirlerine alışmaları daha hızlı olacak ve eğer istiyorsanız birbirleriyle çiftleşmelerini gerçekleştirecekleri bir ortam da sağlayabilirsiniz.

Çiftleşen kedinin hamile kalmaması için ne yapmalı?​

İsteniyorsa, çiftleşme mevsiminin bitiminde kedi kısırlaştırılabilir. Kızgınlığı hormon tedavileri ile de önlemek mümkündür. Bir başka çare olarak hayvana doğum kontrol hapı verilebilir.

Kedilerin kızgınlık dönemi kaç günde geçer?​

Dişi kedilerde bu süre ortalama yedi gündür. Aslında geniş bir süre alanı vardır, bu süre sağlıklı kedilerde 1 günden 21 güne kadar bir aralığı kapsar. Koital temas (erkek kedi ile çiftleşen) yaşayan dişi kedilerdeki ortalama ise 8,5 gündür. Koital temas yaşamayan dişilerde ise ortalama 6 gün sürer.

Çiftleşen kedi neden hamile kalmaz?​

Çiftleşen kedi neden hamile kalmaz?
DİŞİ KEDİLERİN SORUNLARI Dişi kedilerde aşırı zayıf ya da aşırı kilolu olmak hamile kalmayı güçleştirebilir. Yetersiz veya az miktarda mamayla beslenme de olumsuz etkenlerden. Beslenme yetersizliği, çiftleşme zamanı ve süresindeki hatalar sonucu ortaya çıkan üreme sorunları genellikle kolay düzeltilebilir.
 
Kedilerde çiftleşme davranışları ve işaretlerini doğru şekilde anlamak önemlidir. Erkek kedinin dişi kedinin ensesini ısırması çiftleşmenin belirgin işaretlerinden biridir. Dişi kedinin kızgınlık döneminde olduğunu gösteren çeşitli davranışlar da mevcuttur: yüksek sesle miyavlama, dişleri ve tırnaklarıyla oyuncaklar veya insanlar üzerinde frikasyon yapma, kuyruğu yukarı doğru kaldırma gibi davranışlar bu sürecin işaretleri olabilir.

Dişi kedinin hamile kalabilmesi için birden fazla kez çiftleşmesi gerekebilir. Çiftleşmeler genellikle aynı gün içerisinde olmalıdır, böylece doğru zamanda yumurtlama gerçekleşebilir ve hamilelik şansı artar.

Çiftleşen kedinin hamile kalmaması için kısırlaştırma, hormon tedavileri veya doğum kontrol hapları gibi yöntemlere başvurulabilir. Bu şekilde istenmeyen gebeliklerin önüne geçilebilir.

Dişi kedilerde kızgınlık dönemi genellikle 7 gün sürebilir ancak sağlıklı kedilerde bu süre 1 ile 21 gün arasında değişebilir. Bu süre, koital temas yaşayan ve yaşamayan dişi kediler arasında da farklılık gösterebilir. Koital temas yaşayan dişi kedilerde kızgınlık dönemi genellikle 8,5 gün sürerken, temas olmayan dişilerde ortalama 6 gün sürebilir.

Dişi kedilerin hamile kalamamasının çeşitli sebepleri olabilir. Aşırı zayıflık ya da kilo fazlası gibi beslenmeyle ilgili problemler, yetersiz veya dengesiz beslenme, çiftleşme zamanlamasındaki hatalar gibi faktörler hamilelik şansını olumsuz etkileyebilir. Bu durumda veteriner hekim kontrolünde beslenmeye dikkat edilerek ve gerekli önlemler alınarak dişi kedinin sağlığı ve üreme kapasitesi desteklenebilir.
 
Geri
Üst