Kediler AIDS tasir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kediler AIDS taşır mı?​

Kesinlikle hayır! HIV (Human Immunodeficiency Virus, insanlarda AIDS’e neden olan virus) ve kedi virüsü aynı gruptan virüsler olmasına ve etkileri birbirine çok benzemesine rağmen insanlar için bir risk taşımamaktadır.

Hayvanlarda AIDS olur mu?​

Kedi Aids’i ve FIV sadece kedilerde görülen viral hastalıktır. İlk olarak 1980 yılında bulunmuştur ve dünya çapında yaygın bir hastalıktır. Dünya çapında yaygın olmasına rağmen, kediler arasında yaygın bir enfeksiyon değildir.
Kedi yalaması tehlikeli mi?
Bu davranışın size zarar vermekle alakası yoktur. Yalaması ve ısırması sadece oyun amaçlıdır. Eğer ısırmada aşırıya kaçmaya başladıysa ona ısırmamaya alıştırmanız gereklidir. Tüyleri de dikleşmeye başlıyorsa bunu dikkat etmeniz gerekir.

Kediler şifacı mı?​

Kedilerin belki de daha önce duymadığınız en önemli özelliği iyi bir şifacı olmalarıdır. Kedilerin sevimli dostluklarının dışında en önemli görevi, sizin gün boyunca üzerinizde biriktirdiğiniz negatif enerjiyi ortadan kaldırmaktır. Siz uyurken bu negatifi bedeninizden çekerler. Ruhsal dengenizi sağlarlar.

Kedilerden hastalık bulaşır mı?​

Birçok hayvan gibi evcil kediler de hastalık taşıyabiliyor ve bunu zaman zaman sahiplerine bulaştırabiliyor. Hayvanlardan insanlara bulaşan bu hastalıklara zoonotik hastalık ismi veriliyor. Amerikan Kedi Bakıcıları Derneği’nin yayımladığı bir raporda kedilerin taşıyabileceği 36 zoonotik hastalık yer alıyor.
FIV öldürür mü?
kediler için ölümcül bir hastalık. aşısı geliştirilmiştir. insana bulaşmayan bir virüstür.
FIV enfekte bir kedinin ne kadar yaşayacağını tahmin etmek zordur. Eğer klinik semptom göstermezse normal hayatına devam edebilir fakat kedide kilo kaybı, ateş ve sekonder enfeks yonların gözlemlenmesi halinde yaşam süresi kısalabilir. Bu hastalığın klasik bir tedavisi yoktur.
Ancak HIV yani insanlarda görünen AIDS hastalığı ile aynı değil. Hastalık, daha çok kedi kavgaları sırasında ısırık yaraları ile, nadiren de plasenta yolu ile bulaşıyor. FIV sadece kedilerde görülen bir hastalık, kediden insana ya da köpek gibi başka hayvanlara bulaşması söz konusu değil.
Kedi tükürüğü insana zarar verir mi?
Kedi tüyü alerjiye neden olmadığı gibi astımı da tetiklemez. Burada da rahatsızlık yaratan neden; muhtemelen kedi tüyünde, tükürüğünde ve derisinde bulunan proteinlerdir. Bu proteinler, astımı olan kişilerin aşırı reaksiyon göstermesine ve hatta astım krizi yaşamasına yol açan birer alerjen olarak değerlendirilebilir.

Kedi salyası temiz mi?​

Eti yenmeyen hayvanların idrarları, ağız salyaları ve tersleri, galiz necâsetten sayılmıştır. Ancak eti yenmeyen hayvanlardan çaylak, kartal, atmaca gibi kuş cinsinden olanların pislikleri, hafif necâsetten sayılmaktadır. Eti yenmeyen hayvanlardan, sadece kedinin salyası ve artığı temiz kabul edilmiştir.

Kediler insanların negatif enerjisini alır mı?​

Kediler insanların enerjilerini algılar Unutmayın, kedilerin bir “görevi” de negatif enerjiyi absorbe etmektir. Ancak çok fazla negatif enerjinin olduğu yerde kediler o kişiden uzaklaşacaktır. Ayrıca eve geldiğinizde kedinizin normalden daha sevgi dolu davrandığını görebilirsiniz.
Kediden insana hastalık nasıl bulaşır?
Bakteri kedilerden insanlara ısırma, tırnaklama veya pireler yoluyla geçtiği düşünülüyor. Bu hastalığın belirtileri ise grip benzeri belirtilere ve lenf bezlerinde doku bozulmalarına neden oluyor. Hastalığın tedavisinde antibiyotik vermek yeterli olabiliyor.

Kedi tüyü insan vücuduna girerse ne olur?​

Kedi tüyleri genel olarak insanlar için herhangi bir tehlike oluşturmaz. Ancak kedilere ve kedi tüylerine karşı hassasiyeti olan kişiler için kedi tüyleri alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olabilmektedir.

FIV virüsü nasıl bulaşır?​

FIV, dövüşme ve ısırma yoluyla yayılır, özellikle bir bölge kurduklarında, dış mekana erişimi olan genç ve kısırlaştırılmamış kedilerde daha sık görülmesinin nedeni budur. Virüs, önceden kan testi yapılmayan durumlarda kan nakli yoluyla da yayılabilir.
 
Geri
Üst