AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedidili Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kedidili Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Taban için;
15 adet kedidili
Islatmak için;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı un
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
Üzeri için;
2 su bardağı süt
1 paket toz çikolata sosu

Kedidili Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebisi için süt, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alıp güzelce karıştırın ve ocağa alıp daima karıştırarak pişirin.
Yoğunlaşıp kaynamaya başladıktan sonra vanilini ekleyip ocağı kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
Kedidilileri ıslatmak için genişçe bir tabakta sıcak su, granül kahve ve şekeri karıştırın.
Büsbütün eriyip karıştıktan sonra kedidilileri bu karışımda ıslatıp borcama dizin.
Üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi döküp eşit bi halde yayın.
Bir tencere süt ve toz çikolata sosunu daima karıştırarak pişirin ve soğutun.
Soğuyan çikolata sosunu da tatlının üzerine dökün ve üzerini isteğe nazaran antep fıstığı, fındık vs ile süsleyebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun

Kedidili Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst