AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedidili Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
22 adet kedidili bisküvi
Islatmak İçin;
2 su bardağı süt
Kreması İçin;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 adet muz

Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dikdörtgen kare borcamın üzerine 2 kat streç sinema sererek ,süte batırıp ıslattığımız kedidili bisküvileri strecin üzerine fotoğrafta gösterdiğim üzere dizelim.
Üzerine streç sinema sararak buzdolabında yaklaşık 45 dk bekletelim.
Bu sırada kremasını hazırlayalım. Muhallebi mi desem? Vanilya ve krem şanti hariç tüm gereçleri tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirelim.
Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatıp vanilya ve krem şantiyi ekleyerek mikserle yeterlice pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üzerine muhallebimizi yayalım ve bir sırasına muzları dizip öteki sırayı kubbe biçiminde kapatalım.
Dolapta 3-4 saat kadar bekletelim (1 gece bekletirseniz daha lezzetli oluyor ).
Çıkardıktan sonra üzerine kakao eleyelim.
Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst