AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedidili Bisküviyle İrmikli Tatlı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kedidili Bisküviyle İrmikli Tatlı Tanımı İçin Materyaller

Vişneli kat için:
3 su bardağı vişne suyu
3,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tereyağı
İrmikli kat için:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilin
12 adet kadar kedidili bisküvi
Bisküvileri batırmak için:
1 su bardağı vişne suyu

Kedidili Bisküviyle İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Vişne suyu, nişasta ve şeker karıştırılır, yoğunlaşana kadar pişirilir.
Altını kapattıktan sonra tereyağı ek edilir ve ıslattığımız kalıba dökülür.
Sonra süt, şeker ve irmik yoğunlaşana kadar pişirilir.
Altını kapattıktan sonra vanilin eklenir; karıştırılır.
Kalıpta bekleyen vişneli kısmın üzerine vişne suyuyla ıslattığımız bisküviler dizilir.
İrmikli karışımın yarısı bisküvilerin üzerine gezdirilir.
Sonra tekrar ıslattığımız bisküviler dizilir ve tekrar kalan irmikli tatlı dökülür.
Buzdolabına kaldırdığımız tatlı yeterlice soğuduktan sonra zıt çevrilir ve dilimlenerek servis edilir. ( 1 gece buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilir. ) (ben yarım ölçü yaptım. )Afiyet olsun.
Kedidili Bisküviyle İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst