AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kedi Mamasi son kullanma tarihi gecerse ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kedi Maması son kullanma tarihi geçerse ne olur?​

Ancak önerilen son kullanma tarihinin üzerinden 3 aydan fazla bir zaman geçtiyse ise bu ürünü kullanmamalısınız. Bu süreden itibaren mamayı açmamış dahi olsanız, belirtilen sürenin aşıldığı takdirde temel yağlar parçalandığı için besin değerini kaybedebilir. Bunun da kediniz için herhangi bir yararı yoktur.

Hills Kedi Maması son kullanma tarihi nerede yazar?​

Plastik ambalajlarımızdaki tarih kodu, torbanın en altında 4 veya 5 basamaklı SKU numarasının yakınındaki sol köşede yer almaktadır. Orta boy ve büyük ambalajlarımızdaki tarih kodu, genellikle ön yüzde torbanın en üstünde yer alır.
Evde kedi maması nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 2 su bardağı çavdar unu.
- 3 su bardağı tam buğday unu.
- 1 su bardağı mısır unu.
- 1 fincan kırık buğday.
- 1 su bardağı yağsız süt tozu.
- 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz.
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 çorba kaşığı balık yağı
Tarihi Geçmiş Gıdalar hayvanlara zarar verir mi?
– Raf ömürleri geçen ürünler, kokularını veya tatlarını kaybedebilir. Fakat yendiği zaman zehirlemez, kişi veya canlılar için bir zarar oluşturmaz. Son kullanma tarihi geçmiş ürün ise sağlık açısından sakıncalı olmakla birlikte yendiği kişilere veya canlılara zarar teşkil eder.

Köpek maması bozulur mu?​

Happy Dog köpek maması gibi tüm evcil hayvan maması üreticileri, köpeğinizin güvenliğini sağlamak için mamalarına son kullanma tarihleri belirler. Genel olarak, açılmamış kuru evcil hayvan mamalarının raf ömrü 12-18 ay iken, açılmamış konserve mamalar üretim tarihinden itibaren iki yıl boyunca rafta kalabilir.

Kuru köpek maması bayatlar mı?​

Kuru kedi maması, belirlenen tüketim tarihinin ötesine geçtiğinde kötüleşir ve tüketim tarihinden önce bitmelidir. Bunun yanında kedi maması açıldıktan sonra uygun saklanmazsa bayatlayabilir ve özellikle seçici kediler bu durumda mamayı yemeyi reddedebilir.

Geri