Kedi kumu neden Topaklanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
128.274
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kedi kumu neden Topaklanir?​

Topaklanma yapan kedi kumları, kedinizin kedi tuvaletindeki atıklarını sıkı, katı topaklar halinde içine alır. Topaklanan kedi kumu, kötü kokuların kontrol edilmesini ve kolayca alınıp atılabilen atıkların oluşmasını sağlar. Attığınız kedi kumunu tamamlamak için yapmanız gereken tek şey yerine yenisini koymaktır.
Döküm kumlarında doluluk oranının önemi nedir?
Özet olarak söylemek gerekirse, Kum/Metal oranı düştükçe kalıp kumunun soğutma sistem- lerinin çok iyi olması şarttır. Eğer kullanılan maça kumu miktarı da artarsa, kalıp kumu sıcaklığı iyice artar.

En iyi kedi kumu nasıl olmalı?​

Kum taneleri yuvarlak şekilde olmalıdır. Bu sayede yavru kedinin halihazırda hassas olan patilerinin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Bazı kediler kalın taneli kum tercih etse de genel olarak kabul gören ince taneli kedi kumudur. Dolayısıyla bize göre ince taneli kum almanız daha doğru olacaktır.
Kedi kumu özellikleri nasıl olmalı?
Kedi kumu ne çok ince ne çok kalın olmalıdır: İyi bir kedi kumu ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Çünkü ince taneli kumlar idrar kesesine, solunum yollarına ve hatta minik dostunuzun gözlerine zarar verebilir. Çok kalın ve büyük taneli kumlar ise eşinmesini engellemenin yanı sıra patilerine de zarar verebilir.

Kedi kumu Topaklanır mı?​

Geleneksel kedi kumlarında ise sıvıyla temas halinde topaklanma özelliği bulunmaz. Son zamanlarda sıkça görülen ve silika jel adı verilen kedi kumu da topaklanmaz; bu, kokunun ve sıvının yok edilmesini sağlayan bir jeldir.
Kedi kumu tarihi geçer mi?
Ideal Bir Kedi Kumunun Sahip Olması Gereken Tüm Özelliklere Sahiptir. Son kullanma tarihi yoktur, ürün üzerindeki tarih üretim tarihidir.

Dökümde maça başı ne işe yarar?​

Döküm parçaların iç boşluklarını veya modelin kumdan sıyrılması sırasında bozulabilecek kalıp kısımlarını oluşturmak için kullanılan kalıp elemanlarına maça denir. Maça malzemeleri çoğunlukla kumdur. Fakat bu kumlar kalıp kumundan farklıdır. En önemli farkta kalıp kumundaki kil yerine bağlayıcıların kullanılmasıdır.
Dökümde yönlendirilmiş katılaşma nedir?
Yönlenmiş Katılaşma Böylece çekme boşluğu ve diğer kusurların parça içinde oluşması önlenir. Döküm kalıplar için çok önemli olan bu tasarım prensibi, Katılaşma Yönlendirilmesi olarak adlandırılır.

Sabunlu kedi kumu zararlı mı?​

%100 Doğal: Proline marsilya sabunlu kokulu kedi kumu içeriğinde tamamen doğal bentonit kullanılması sebebiyle sizin ve kedinizin sağlığına zarar verecek herhangi bir kimyasal bulunmamaktadır.
Kedi kumu yerine ne kullanabilirim?
Malzemeler

En sağlıklı kedi kumu hangisi?​

İyi bir topaklanma için, kumunuzun içinde bentonit olduğundan emin olun. Kolay topaklanan kumlar için; Pisi Pisi ince taneli kumu, Vancat Naturel ince taneli kumu veya Sanicat Classic Ultra Absorbent doğal kedi kumunu tercih edebilirsiniz.
Hangi kedi kumunu tavsiye edersiniz?
En iyi kedi kumu markaları ve çeşitlerine gelecek olursak: Sanicat, Paticat, Sandy, Proline, Reflex, Perlinette, Vancat, EverClean ve Proline markalarına ait ürünler doğal, bentonit, diatomit, sepiyolit, çam pelet, organik ve slika kedi kumu çeşitleri ile hızlı topaklanan, koku emici, kimyasal içermeyen doğal …

Iri taneli kedi kumu mu ince taneli mi?​

İnce taneli kedi kumlarının, kedinin patilerine yapışarak evin içine taşındığı düşüncesi, yaygın olmasına rağmen özel üretilen ince taneli kumlar kedilerin patilerine yapışmaz. Bu değerli dostumuz yetişkin ise, alacağınız kumun ince veya kalın taneli olması çok önemli değildir.
Evde kedi kumu yoksa ne yapılır?
Eski gazeteleri shredder’dan geçirin ya da ince şeritler halinde kesin ve geniş bir leğene koyun. Leğene deterjanlı su doldurup gazete parçalarını suya gömün. Gazete mürekkeplerinin çözüldüğünü ve suyun gri bir renk aldığını göreceksiniz.

Kedi kumu ne kadar dayanır?​

20 kilo kedi kumu alıyorsanız size kedi kumu 20 gün gider, diyebiliriz. Elbette bu bir örnektir ve kedi kabı iki günde bir değil her gün temizlenir. Ancak kum kabının içindeki tüm kum her gün dökülmez. Her gün idrar ve dışkıdan temizlenen kum, günlük eklemeler yapıldıktan sonra haftada bir tamamen dökülür.
 
Geri
Üst