Kedi kıskançlığı nasıl giderilir?
Ayrıca kedinizle her zamankinden biraz daha çok ilgilenmeniz, onunla oynamanız, sevdiği yiyecekleri vermeniz de kıskançlık hissinin azalmasına yardımcı olur.Kedim beni kıskanıyor mu?
Kedim beni kıskanıyor mu?Kediler, köpekler kadar sadık veya sahiplerine düşkün görünmezler. Ancak buna rağmen sahiplerini asla kimse ile paylaşmak istemezler. Bazı durumlarda aşırı derecede kıskanç olabilir ve hatta kıskandıklarını belli etmek için sahiplerine trip atarlar.
Büyük kediler neden yavru kedilere saldırır?
iki tane ana sebepten yaparlar. birincisi yavrular başka erkeklerdense onların tohumlarını ortadan kaldırarak egemenliklerini sağlama almak için, diğeri de annenin tekrar döllenebilecek aşamaya dönmesi ve kendi tohumlarını atabilmek için.Kedimin beni kıskandığını nasıl anlarım?
Kedimin beni kıskandığını nasıl anlarım?Her kedinin sizi sevdiğini göstermek için başvurduğu farklı yöntemler var.
- Yavaşça gözlerini kısması ve kırpması
- Size karnını gösteriyorsa.
- Kendini temizlemesi.
- Burnunu size sürüyorsa.
- Sürekli yanınızda olması
- Küçük bir ısırık alıyorsa.
- Size hediye getirmesi.
- Mırlıyorsa.
Kedi sahibini nasıl görür?
John Bradshaw da, yeni kitabı “Kedi Mantığı”nda, evcil kedilerin köpeklerin aksine halen vahşi hayvanlar olduğunu ve sahiplerini, kendilerini baskılayan birer “büyük kedi” olarak gördüklerini açıkladı.Büyük kedi yavru kediye nasıl alışır?
Büyük kedi yavru kediye nasıl alışır?Birlikte zaman geçirmelerini sağlayın Yavru kediyi eve getirdikten yaklaşık bir hafta sonra, yavru kedinizin, tüm evi, kontrolünüz altında keşfetmesine izin verin. Yetişkin kedinizin de bu sırada orada olmasına izin verin. Yetişkin kedi ile yavru kedi arasında etkileşim olması için onları zorlamayın.