Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kedi bakmak sevap mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
40.036
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kedi bakmak sevap mı?​

Kedi beslemek sünnettir. Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş.

Hangi cinsiyet kedi almalıyım?​

Dişi kediler, evde yalnız kalma ve kendi kendine vakit geçirme konusunda erkek kedilere göre daha başarılıdırlar. Çünkü dişiler, evde olmaktan şikayetçi değildirler. Dişi kedilerin evde mutlu olmalarının ve dışarı çıkma isteklerinin az olmasının nedeni güvenlik ihtiyacıdır.

1 haftalık yavru kedi ne yer?​

1 haftalık yavru kedi ne yer?
1 haftalık kediler ne yer? Annesinden ayrılan 1 haftalık kedi öksüz kaldığında ihtiyacı olan besinleri alabilmesi için 2 saatte bir biberonla beslenmesi gerekecektir ve yeni doğmuş kedilerin bakımı için biberonla beslenme çok önemli bir noktadır.

Kedi masraflı mı?​

Kedi masraflı mı?
Tüm bu genel bilgiler dahilinde kedi bakmanın aylık maliyetinin minimum 200 – 250 TL olduğu bilinmektedir. Kedilerin masrafı az önce de altı çizildiği gibi temel ihtiyaçlar için yapılan tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Kimi zaman bu masraflar azalabilir kimi zaman ek masraflarla karşılaşılabilir.

2 erkek kedi çiftleşir mi?​

tüm diğer erkek kedilerin çiftleşmeye çalıştığı o tek erkek kedi diğerlerinden küçük ve/veya güçsüz olabilir. tüm hepsinin o kediye çullanması büyük ihtimalle bundandır. dişi kediler çiftleşmeyi reddederlerse (hamilelerse, hormon durumları çiftleşmeye uygun değilse vs) yavru dişi/erkek kedilerle zorla çiftleşiyor …

Dişi kedi adet olur mu?​

Kediler insanlarda olduğu gibi üreme dönemlerine girdikleri zaman regl kanaması görülmez. Bunun yanı sıra dişi kediler kızgınlık dönemlerine girdikleri zaman kanama yerine kahverengi bir sıvı gelebilmektedir. Dolayısıyla kediler de tüm memeli canlılar gibi belli dönemlerde regl olurlar.

Yavru kedi ne zaman yemek yemeye başlar?​

Yavru kedi ne zaman yemek yemeye başlar?
Yaşamının ilk 4–5 haftasında, yavru kediniz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri annesinden alacak. Normal şartlar altında 7 haftalıkken sütten kesilir ancak 4’üncü haftasına girdikten sonra Whiskas® Yavru Kedi Poşet Maması gibi özel olarak hazırlanmış bir mamayı yemeye alıştırabilirsiniz.

Yeni doğan kedi yavrusu ne ile beslenir?​

Yeni doğan kedi yavrusu ne ile beslenir?
Yeni doğmuş yavru kedileri sütten kesilinceye kadar katı gıdaya geçirmeyiniz. Fakat yavru kedinin annesi yoksa, anne sütü yerine geçebilecek olan bir karışım da verebilirsiniz. Asla kediye direkt olarak inek sütü vermeyin. Kedilerin sindirim sistemi laktozu kaldırabilecek özelliğe sahip değildir.

Kedi bakmak zor mu?​

Kedinize bakmak, önleyici bakımı (belirli aşılar dahil) ve bazı günlük bakımı içerir. Çok bağımsız olmasına rağmen, özellikle hastalandığında ilginize ihtiyacı var. Kedilerin bakımını yapmak için çok zaman harcaması, onların hijyenine de dikkat etmemen gerektiği anlamına gelmez.
 
Kedi bakmak sevap mı sorusuna verilen cevap oldukça ilginç ve duygusal bir hikayeyi içeriyor. Hz. Muhammed'in kedinin başına ezilmemesi için nöbetçi dikerek koca bir orduyu kediyi korumak için etrafından dolaştırması ve sefer dönüşünde kediyi sahiplenerek adını Müezza koyması gerçekten anlamlı bir olay. Kedi sevgisinin bu şekilde tarihte de önemsenmiş olması, kedi beslemenin değerini anlamamıza yardımcı oluyor.

Kedinin cinsiyeti konusunda da önemli bilgiler verilmiş. Dişi kedilerin genel olarak evde daha mutlu oldukları ve yalnızlık konusunda daha dayanıklı oldukları belirtilmiş. Bu sebeple evde bir dişi kedi beslemek, onun sağlığı ve mutluluğu açısından daha uygun olabilir.

Yavru kedi besleme konusunda da bilgilendirici açıklamalar yer alıyor. 1 haftalık yavru kedinin annesinden ayrıldığında özel bakıma ihtiyacı olduğu vurgulanmış. Bu süreçte biberonla beslenme çok önemli hale geliyor.

Kedi bakımının maliyeti konusunda da bilgi verilmiş. Aylık maliyetin minimum 200–250 TL olduğu belirtilmiş. Tabii ki kedilerin bakımı ve sağlıkları için yapılan harcamalar değişiklik gösterebilir, bu durum alınacak kararlarda göz önünde bulundurulmalı.

Dişi kedi çiftleşmesi ve adet dönemi gibi konularda da bilgilendirici açıklamalar yapılmış. Kedilerin üreme ve sağlık konularına dair faydalı bilgiler verilmiş.

Son olarak kedi bakımının zorluklarına ve gereksinimlerine dair genel bir değerlendirme de yapılmış. Kedilere bakmanın zaman ve özen gerektiren bir sorumluluk olduğu vurgulanmış. Kedinizin sağlığı ve mutluluğu için düzenli ilgi ve bakım önemli.

Verdiğiniz videoyu inceleyemedim ancak forumdaki diğer mesajlara verilen detaylı yanıtların size kedi bakımı konusunda faydalı bilgiler sunduğunu düşünüyorum. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst