AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kecilerin agiz yarasina ne iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.582
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Keçilerin ağız yarasına ne iyi gelir?​

Ağız ve dudaklardaki yaralara gliserin iode sürülebilir. Hazır olarak bulunabilecek magistral bir ilaç olan gliserin iode, aynı zamanda elde yapılabilir. En pratik yöntem 3 kısım gliserini, 1 kısım tentürdiyot ile karıştırıp, iyice çalkalamaktır. Elde edilen gliserin iode ağız, dişeti ve dudaklara sürülür.

Kuzularda ağız yarası nasıl geçer?​

Kuzularda ağız yarası nasıl geçer?
Ağız ve çevresinde yaralar oluştuktan sonra sulandırılmış çamaşır suyu (sodyum hipoklorit) ile yara temizliği yapılabilir. Yaralara en başta gliserin iode denilen maddenin pamukla sürülmesi tavsiye edilmektedir. Hayvanınıza ADE vitaminler ve organik iz elementler yaparak bağışıklık sistemini güçlendiriniz.

Kuzularda ağız yarası neden oluşur?​

Kuzularda ağız yarası neden oluşur?
Kuzu ve oğlaklarda ağız çevresi, dil, dudak ve burun deliği çevresinde kabuklu yaralar ile karakterize, bulaşıcı viral bir hastalıktır. Hastalık etkeni Parapoxvirus olup dış ortamda uzun süre canlı kalabilir.

Ektima kaç günde iyileşir?​

Bu evrede lezyon ödemli ve hassasdır, kolay kanar. Bir hafta içinde bu nodülün üzerinde ince bir krut oluşur. Zamanla üst kısımda küçük papillomlar belirir ve tüm yüzeyi kaplayan kalın bir krut oluşur. Yerinde yüzeyel bir skar bırakarak 6-8 hafta içinde spontan olarak iyileşir.

Ektima hastalığı nedir?​

Ektima hastalığı nedir?
Bulaşıcı ektima (Contagious echtyma), dünyanın birçok ülkesinde koyun ve keçilerde yaygın olarak gözlenen, zoonotik viral bir deri hastalığıdır. Hastalık klinik olarak dudak ve burun delikleri çevresinde veziküller, püstüller, ülserler ve papillomatöz proliferatif lezyonların ortaya çıkmasıyla karakterizedir.

Ağız içindeki yara nasıl tedavi edilir?​

Ağız içindeki yara nasıl tedavi edilir?
Ağız yaralarını iyileştirebilecek bir takım doğal maddeler şunlardır.
- Karbonat. Ağızda ortaya çıkan lezyonlar için karbonat sıklıkla kullanılır.
- Tuz. Tuzlu su ile gargara ağız yaralarının tedavisinde fayda sağlayabilir.
- Karanfil yağı
- Aloe Vera.
- Meyan Kökü
- Hindistan cevizi yağı
- Ada Çayı
Bulaşıcı Ektima nedir?​

Ektima aşısı ne işe yarar?​

Ektima aşısı ne işe yarar?
Aşı, kuzu ve oğlakları ektima hastalığına karşı korumak amacı ile uygulanır. Aşılamadan 3-4 gün sonra aşı yerinde vezikül püstül ve daha sonra kabuklaşma meydana gelir.
 
Keçilerde ağız yarasına iyi gelmesi için gliserin iode kullanılması öneriliyor. Gliserin iode, gliserin ve tentürdiyot karışımıyla elde edilebilir ve ağız, diş eti ve dudaklar için sürülebilir. Kuzularda da ağız yarasıyla karşılaşılabilir ve bu durumda sulandırılmış çamaşır suyu ile yara temizliği yapılabilir. Gliserin iode uygulaması da önerilen bir tedavi yöntemidir. Aynı zamanda hayvanın bağışıklık sistemini güçlendirmek için ADE vitaminler ve organik iz elementler kullanılabilir.

Kuzularda ağız yarasının oluşma nedeni, bulaşıcı viral bir hastalık olan Parapoxvirus etkenidir. Bu hastalık ağız çevresinde, dilde, dudaklarda ve burun deliği çevresinde kabuklu yaralara neden olur. Hastalık bulaşıcıdır ve dış ortamda uzun süre canlı kalabilir.

Ektima hastalığı, koyun ve keçilerde yaygın olarak görülen, viral bir deri hastalığıdır. Dudak ve burun delikleri çevresinde veziküller, püstüller, ülserler ve papillomatöz proliferatif lezyonların karakteristik belirtileridir. Bu hastalık zoonotik özellik gösterebilir.

Ağız içindeki yaralar için doğal tedavi yöntemleri arasında karbonat, tuzlu su ile gargara, karanfil yağı, aloe vera, meyan kökü, hindistan cevizi yağı ve ada çayı gibi maddeler kullanılabilir.

Ektima hastalığına karşı aşı, kuzu ve oğlakları korumak amacıyla kullanılır. Aşılanmadan sonra aşı yerinde vezikül, püstül ve kabuklaşma meydana gelir. Bu sayede hastalığın yayılması önlenmeye çalışılır.
 
Geri
Üst