AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Keciler ne zaman hamile kalir?

Editör

Yeni Üye

Keçiler ne zaman hamile kalır?​

Keçilerde gebelik süresi 144–157 gün arasındadır, ortalama 5 ay olarak kabul edilir. Gebeliğin ilk 2 ayında hücre çoğalması çok hızlı olmakta, yavrunun rahim içerisinde büyümesi ise 4. ve 5. aylarda hızlanmaktadır.

Bir keçi günde ne kadar yem yer?​

Keçilerin Beslenmesi ve Önemli Yetiştirme İşleri Ağılda besleme durumunda ergin bir keçi (14-15 aylık): Süt verme durumuna göre günde 1-1.5 kg kaliteli kuru ot, 300-900 gr kesif yem verilmelidir. 0.5 kg kuru ot yerine 1 kg silaj yemi vermek daha uygundur.

En çok süt veren keçi ırkı hangisi?​

En çok süt veren keçi ırkı hangisi?
Denilebilir ki en iyi süt veren keçi türü Saanen keçi türüdür. Aynı zamanda Saanen keçi türü Türkiye’de de yetişmektedir. Bu keçi türünün ikiz veya üçüz doğum oranı da oldukça yüksektir. Yıllık olarak 700 kilo ile 1400 kilo arasında süt verebilmektedir.

Bir keçi yılda kaç yavru verir?​

Yılda iki oğlak Yeni doğan bir yavruda sekiz ay sonra yavrulamaya başlıyor. 8 – 12 yıl ömrü olan keçilerden yılda iki kez sağlıklı yavrular almakta mümkün.

Keçiler en çok ne yemeyi sever?​

Keçilerin en sevdiği besinler, çalılar, kaba yoncalar, baklagiller, çimen, ağaçlar ve tahıllardır. Genellikle günümüzde keçiler kurutulmuş yonca, buğday ve soya ile beslenir. Fakat bazı toksik maddeler bazı bitkilerin yapraklarında yer alabilir. Bu maddeler ise keçilerin hayatını önemli ölçüde tehdit edebilir.

Keçiye arpa verilir mi?​

Keçiye arpa verilir mi?
Teke katımı döneminde dişilerin beslenmesi; Teke katım dönemi beslemesi yaklaşık 4-6 haftalık bir süreyi kapsar. Bu süre içinde süt keçilerine 1-1.5 kg’a kadar kuru ot ve 250-300 gr. arpaya eşdeğer karma yem verilebilir.

En verimli keçi ırkı hangisi?​

Boer keçisi 1900’lü yılların başında Güney Afrika Cumhuriyetinde Hollandalı bilim adamları tarafından keçi eti üretimini arttırmak amacıyla geliştirilmiş bir ırktır. Boer ırkı, günümüzde karkas kalitesi ve hızlı büyüme özelliği ile dünyanın en iyi ıslah edilmiş etçi keçi ırkıdır.

10 kilo süt veren keçi var mı?​

Günde 10-15 kilo süt veremeyen inekler var” diye konuştu. Keçiden 17 litre sütün sağımını yapan Musa Özdemir, “Çocukluğumdan itibaren keçi sağımı yapıyorum. Bir keçinin bu kadar süt verdiğine ilk kez şahit oldum. Keçiden 17 litre süt çıkınca büyük şaşkınlık yaşadım” şeklinde konuştu.

Keçilerde çiftleşme nasıl olur?​

Keçilerde çiftleşme nasıl olur?
Keçi sürüsüne yetecek sayıda teke, ya sürekli olarak ya da aşım mevsiminde sürüde bırakılır ve her teke, tümüyle kendi içgüdüsüne göre rastgele istediği kızgın keçiyle çiftleşir. Teke başına öngörülebilecek keçi sayısı 30-35’dir.

Keçi çiftleşmesi hangi ayda olur?​

Koyun ve keçiler ülkemizinde içinde bulunduğu kuzey yarım kürede günlerin kısalmaya başladığı temmuz ayından kış aylarına kadar olan dönemde çiftleşme isteği gösterirler.

Geri