Keci Kalesi hangi ildedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
210.000
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Keçi Kalesi hangi ildedir?​

Keçikalesi, Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı bir beldedir.

Keçi Kalesi nasıl çıkılır?​

Keçi Kalesi’nin bulunduğu tepenin doğusunda, dip noktaya kadar Belevi merkezinden geçen asfalt yol ile geliniyor. Buradan kaleye, yaklaşık 1 – 1.5 metre genişliğinde, 2 km uzunluğunda taş döşemeli tarihi Kral Yolu’ndan çıkılıyor. Topografik eğim oldukça dik fakat antik yol traverslerle rotayı rahatlatıyor.
Keçi Kalesi kim yaptı?
Keçi Kalesinin Helenistik dönemde yapılmış olup, sonraları Roma, Selçuklular ve Bizanslılar tarafından kullanılmış olduğu bilinmektedir.
Bolu kalesi var mıdır?
Mudurnu Kalesi Kalıntıları : İlimiz Mudurnu İlçesinde bulunan ve savunma amaçlı kurulan kale kalıntıları, günümüze kadar çok iyi korunamamıştır. Halı Hisarı : Bolu’nun 5 km. kuzeyinde yer alan kale Bizanslılardan günümüze kadar çok iyi korunamamıştır.

Keçi Kalesi nasıl fethedildi?​

Bu efsaneye göre dağın zirvesinde yer alması nedeniyle fethedilemeyen bu kaleyi ele geçirmeyi düşünen bir komutan, çok miktardaki keçinin boynuzlarına fenerler bağlayarak gece olunca askerleriyle birlikte kaleye doğru tırmanışa geçer.

Keçi Kalesi ne zaman yapıldı?​

İlçe merkezine 9 kilometre mesafede, 350 metre rakımdaki kaleye araçla ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle zorlu bir yürüyüş rotası takip edilerek ulaşılıyor. Yapılış tarihi bilinmeyen ancak M.Ö. 300’lerde yapılmış olabileceği tahmin edilen kale, hakkında anlatılan efsanesiyle de tanınıyor.
Boluya hangi mevsimde gidilir?
Bolu dört mevsim ziyaret edilebilen bir kenttir. Nefes kesen güzelliği ile Yedigöller gerek bahar gerekse kış aylarında ziyaret edilebilirken Abant misafirlerine eşsiz manzaralar sunmaktadır. Kayak yapmak isteyenler de kış aylarında Kartalkaya Kayak Merkezi’ne gelerek keyifle sporun tadını çıkartabilirler.
Boluda ne var?
Bolu’nun Doğal Güzellikleri
- Abant Gölü ve Tabiat Parkı Çam ve köknar ağaçları ile çevrili bir heyelan set gölü olan Abant Gölü, Bolu’da görülecek yerlerin başında geliyor.
- Yedigöller Milli Parkı
- 3. Gölcük Tabiat Parkı
- Sülüklü Göl.
- Çubuk Gölü
- Sünnet Gölü
- 7. Seben Gölü
- 8. Göksu Tabiat Parkı ve Aladağ Göleti.

Keçi Kalesi kaç yıllık?​

Şampas pir kimdir?​

KÜLTÜR ATLASI Başlarında da Şampas Pir adında bir firavun bulunmaktadır. Müslümanlar, Keçi Kalesi’ni almak için çalışmalar yaparlar. Bir defasında bin kadar keçinin boynuzlarına mum takarak geceleyin bu mumları yakıp keçileri kaleye doğru sürerler. Şampas Pir ve askerleri bu durum karşısında şaşkına dönerler.
Bolu ne zaman güzel olur?
Abant ve Yedigöller bölgesi doğa turizmi için ülkemizin en uygun noktalarından biridir. Nisan ayının sonundan ekim ayının başlarına kadar olan dönem bu bölgeleri ziyaret etmek için iklim koşullarının en uygun olduğu dönemdir. Kış turizminin yapıldığı Kartalkaya’da ise turizm sezonu kasım – mart arası dönemdir.
Bolu’ya hangi ayda kar yağar?
Bolu bölgesinde en kar yağışlı ay Ocak olup, ortalama kar yağışı 144 milimetre düzeyindedir.

Bolunun yemek olarak neyi meşhur?​

Ana Yemekler

Keçi Kalesi kaç yılında yapıldı?​

 
Geri
Üst