AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Keci boynuzu agaci kac kilo meyve verir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Keçi boynuzu ağacı kaç kilo meyve verir?​

-Verime Geçmiş Bir Harnup Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Harnup fidanı tarlada ağaç başı 90-100 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.

Aşılı keçi boynuzu kaç yılda meyve verir?​

Keçi Boynuzu fidanları genelde dikildikten 3-4 sene sonra meyve verir.
Keçiboynuzu 5 – 10 yaşlarında meyve vermeye başlarken, 15 yaşında da ticari olgunluğa erişir. Bitkinin bir özelliği de her geçen yıl meyve verimi ve kalitesinin artmasıdır.
Keçiboynuzu ağacı suyu sever mi?
Keçiboynuzu tarihi bilinen en eski ağaçtır. Kökleri toprağın onbeş metre derinlerine kadar iner. Bu özelliği nedeniyle, çok fazla suya ihtiyaç duymaz ve özel kültürel bakım gerektirmez. Toprak seçiciliği yoktur.
Keçiboynuzu kaç rakıma kadar yetişir?
Kökleri 15-20 metreye kadar iner, toprak seçiciliği yoktur. Killi, taşlık, kayalık hiç dert etmez. 500-550 rakıma rahatlıkla çıkar, Lübnan’da 700, Toroslardaysa 800-1,000 metreye dahi çıktığı bilinmektedir.

Keçi boynuzu ne zaman çiçek açar?​

Sert ve koyu yeşil yapraklıdır. Yaprakları, karşılıklı dizilmiş bileşik yapraklar olup boyları 10–20 cm. uzunluğunda olup damla uçludur. Çiçekleri; 6–12 cm. uzunluğunda olup açık yeşilimsi kırmızı, küçük ve çok sayıdadır. Çiçekler eylül-ekim aylarında açar ve kötü kokuludur.

Keçi boynuzu hangi iklimde yetişir?​

Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua) veya harnup, baklagiller (Fabaceae) familyasından olup Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde doğal olarak yetişen ve baklaları (meyveleri) yenen, herdem yeşil çalı ya da ağaç formunda olan bir bitki türü.
Bir keçiboynuzu ağacının ömrü 300 ila 400 yıl kadar olup yıllık ortalama verimi 90 – 115 kg arasında değişmekte, bitkinin içinde bulunduğu iklim ve toprak koşullarına bağlı olarak bu değer 300 kg’a kadar çıkabilmektedir (Ghrabi, 2005).
Keçiboynuzu ağacı ne zaman budanır?
Tarih vermek gerekirse yurdumuz da budama için en uygun zaman 15 Kasım – 15 Mart tarihleri arasındadır. Budamanın zamanlaması gerçekten çok önemlidir. Yanlış zamanda yapılan budamalar bitkilerde büyük hasarlara ve buna bağlı olarak da ürün kaybına neden olur.
Keçiboynuzu kaç metrede yetişir?

Keçiboynuzu kaç derecede yetişir?​

Fabaceae (Baklagiller) familyasından olan keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) her zaman yeşil, tipik Akdeniz iklimi ve benzer iklimlere uyum gösteren, çalı ve ağaç formundaki bir maki elemanıdır (Günal, 1999). Sıcaklık isteği ortalama 24ºC olup, özellikle 30 – 45ºC arasında en iyi gelişimi sergilemektedir.
 
Geri
Üst