Keci boynuzu agaci hangi bolgede yetisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
126.191
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Keçi boynuzu ağacı hangi bölgede yetişir?​

Keçiboynuzu, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin sağlık ve şifa kaynağı bir bitkidir. Türkiye’de Antalya, Manavgat, Muğla-Datça, Anamur ve Mersin gibi pek çok alanda yetişmektedir. Libya, Kıbrıs ve ABD de bol yetiştiği bölgelerdir.

Harnup ağacı kaç yılda yetişir?​

Keçiboynuzu ağaçları meyve vermesi için 15 – 16 yıl beklemek gerekmektedir. Keçiboynuzu doğal ortamda yetişen doğal bir ağaç olarak günümüze kadar gelmektedir. Ormanlarda ve doğal ortamlarda yetişmesi de keçiboynuzunun sağlık faydalarını arttırmaktadır.
-Verime Geçmiş Bir Harnup Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Harnup fidanı tarlada ağaç başı 90-100 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.
Keçi boynuzu ağacı kaç rakımda yetişir?
Kökleri 15-20 metreye kadar iner, toprak seçiciliği yoktur. Killi, taşlık, kayalık hiç dert etmez. 500-550 rakıma rahatlıkla çıkar, Lübnan’da 700, Toroslar’daysa 800-1,000 metreye dahi çıktığı biliniyor.
Keçiboynuzu kaç yılda meyve vermeye başlar?
Keçiboynuzu 5 – 10 yaşlarında meyve vermeye başlarken, 15 yaşında da ticari olgunluğa erişir (Tunalıoğlu ve Özkaya; 2003). Bitkinin bir özelliği de her geçen yıl meyve verimi ve kalitesinin artmasıdır (Alexander ve Shepperd, 1974).

Keçi boynuzu dönüme kaç kilo verir?​

Keçiboynuzu ağacının yıllık ortalama verimi 90-115 kg arasında değişmekte, bitkinin içinde bulunduğu iklim ve toprak koşullarına bağlı olarak bu değer 300 kg’a kadar çıkabilmektedir.

Keçiboynuzu Özü kan yapar mı?​

Keçiboynuz özü Kansızlığa karşı çok etkilidir, kan depolarını doldurur. Özellikle anemi hastası kadınlar için tavsiye edilir. Keçiboynuzu özü cinsellik ile beraber anılır zira keçiboynuzu özünün afrodizyak etkisi olduğu, cinsel gücü artırdığı ve sperm sayısını çoğalttığı bilinmektedir.
Keçiboynuzu Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Sıcaklık isteği ortalama 24ºC olup, özellikle 30 – 45ºC arasında en iyi gelişimi sergilemektedir.
Keçiboynuzu kaç derecede yetişir?
Fabaceae (Baklagiller) familyasından olan keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) her zaman yeşil, tipik Akdeniz iklimi ve benzer iklimlere uyum gösteren, çalı ve ağaç formundaki bir maki elemanıdır (Günal, 1999). Sıcaklık isteği ortalama 24ºC olup, özellikle 30 – 45ºC arasında en iyi gelişimi sergilemektedir.
Harnup hangi mevsimde yetişir?
Yani meyve vermesi temmuz-ağustos ayıdır. Keçiboynuzu yaz mevsiminde yetiştiği için sıcak iklimleri sevmektedir. Türkiye’de Antalya Manavgat, Mersin Anamur, Muğla Datça gibi birçok şehirde doğal olarak yetiştirilmektedir.
 
Geri
Üst