AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Keçi Ayağı (Mayasız Pişi)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Keçi Ayağı (Mayasız Pişi) Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 adet yumurta
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1+1/4 (çeyrek) su bardağı su
Tuz

Keçi Ayağı (Mayasız Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba ünü alıp ortasını açalım.
Ardından kalan materyalleri koyup, karıştıralım.
Güzelce yoğurduktan sonra 4 bezeye ayıralım.
Bezeleri silindir haline getirip 3 parmak genişliğinde olacak halde keselim.
Kestiğimiz bu hamurları da ortasından bıçakla çizik atalım. V biçiminde olacak halde.
Kızgın yağda bu hamurları kızartalım. Afiyet olsun
Keçi Ayağı (Mayasız Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst