- Konu Yazar
- #1
Kebibet (Yahudi Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı çiriş
1 yemek kaşığı pul biber (Şanlıurfanın konut biberi)
1 çay kaşığı tuz
1 orta uzunluk soğan
1 adet et bulyon
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığının ucuyla yedi türlü baharat
Köftemizin İç Harcının Materyali;
350 gram kıyma et
1 çay kaşığının ucuyla yedi türlü baharat
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Kebibet (Yahudi Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köfte tepsimize 3 su bardağı çirişimizi ekleyelim.
Akabinde 1 yemek kaşığı pul biberimizi de ekleyelim ve 1 çay kaşığı tuzumuzu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım .
Daha sonra 1 su bardağı suyumuzu üzerine döküp ıslatalım ve tepsimizi kenara alalım
İçi için 350 gram etimizi derin kabımıza alalım üzerine 1 orta uzunluk soğanımızı ince kıyalım.
1 çay kaşığı tuzumuzu ek edelim ve 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi ve yeditürlü baharatımızı ekleyelim
Son olarakta 1 yemek kaşığı domates salçası da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım.
Bu süreç bitikten sonra köftemizi alıp yoğurma sürecine başlayalım.
Köftemiz olduktan sonra içli köftenin köftesinden küçük olacak formda toplar alalım ve oyalım.
Oyduktan sonra içerisine etimizden koyalım ve üçgen halinde ağzını kapatalım bu süreç bittikten sonra köftemizi kenara alalım.
Tenceremizi orta ateşte yanan ocağımıza alalım içerisine 1 yemek kaşığı domates salçamızı koyup güzelce yağda kavuralım.
Salça kokusunu aldıktan 5 dk sonra üzerine 6 yahut 7 su bardağı suyumuzu ek edelim, kaynamasını bekleyelim.
Kaynayan suyumuza 1 adet et bulyonumuzu ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ek edelim, uygunca kaynadıktan sonra altını kısarak köftelerimizi içerisine atalım.
Attığımız köfteler bittiğinde kalan etimizi de üzerine serpiştirelim .
Altını orta ateşten az bir biçimde pişmesine müsaade verelim ve 20 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp servise hazır edelim.
Kebibet (Yahudi Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı çiriş
1 yemek kaşığı pul biber (Şanlıurfanın konut biberi)
1 çay kaşığı tuz
1 orta uzunluk soğan
1 adet et bulyon
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığının ucuyla yedi türlü baharat
Köftemizin İç Harcının Materyali;
350 gram kıyma et
1 çay kaşığının ucuyla yedi türlü baharat
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Kebibet (Yahudi Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köfte tepsimize 3 su bardağı çirişimizi ekleyelim.
Akabinde 1 yemek kaşığı pul biberimizi de ekleyelim ve 1 çay kaşığı tuzumuzu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım .
Daha sonra 1 su bardağı suyumuzu üzerine döküp ıslatalım ve tepsimizi kenara alalım
İçi için 350 gram etimizi derin kabımıza alalım üzerine 1 orta uzunluk soğanımızı ince kıyalım.
1 çay kaşığı tuzumuzu ek edelim ve 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi ve yeditürlü baharatımızı ekleyelim
Son olarakta 1 yemek kaşığı domates salçası da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım.
Bu süreç bitikten sonra köftemizi alıp yoğurma sürecine başlayalım.
Köftemiz olduktan sonra içli köftenin köftesinden küçük olacak formda toplar alalım ve oyalım.
Oyduktan sonra içerisine etimizden koyalım ve üçgen halinde ağzını kapatalım bu süreç bittikten sonra köftemizi kenara alalım.
Tenceremizi orta ateşte yanan ocağımıza alalım içerisine 1 yemek kaşığı domates salçamızı koyup güzelce yağda kavuralım.
Salça kokusunu aldıktan 5 dk sonra üzerine 6 yahut 7 su bardağı suyumuzu ek edelim, kaynamasını bekleyelim.
Kaynayan suyumuza 1 adet et bulyonumuzu ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ek edelim, uygunca kaynadıktan sonra altını kısarak köftelerimizi içerisine atalım.
Attığımız köfteler bittiğinde kalan etimizi de üzerine serpiştirelim .
Altını orta ateşten az bir biçimde pişmesine müsaade verelim ve 20 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp servise hazır edelim.
Kebibet (Yahudi Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı