Kebaplık Nefis Lezzette Mini Pide Tarifi İçin Malzemeler
️500 ml ılık su
️2 paket instant maya
️2 yemek kaşığı şeker
️2 silme yemek kaşığı yoğurt
️1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
️5 su bardağı un kullandım
️Hamura sürmek için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
️Tepsi tabanı için;
Un
Galeta unu
️Üzeri için;
️1 adet yumurta sarısı
️1 çay kaşığı pekmez
️1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
️Su bardağı ölçüm 220 ml.
Kebaplık Nefis Lezzette Mini Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, maya ve şeker karıştırılır. Üzerine yoğurt ve tuz eklenip, tekrar karıştırılır.
Azar azar un ilavesi yapılarak, ele yapışan cıvıkça bir hamur yoğurulur. 2 yemek kaşığı sıvı yağ hamurun üzerine dökülüp, hamur elle alt üst edilerek top haline getirilir ve üzeri streçlenip, 40 dakika mayaya bırakılır.
Süre sonunda un serpilmiş tezgah üzerine hamur boşaltılır. Üzerinede un serpilir. 7 eşit bezeye kesilir. Hızla beze haline getirilip fırın tepsisi içine yağlı kağıt serilir ve üzerine biraz unla galeta unu serpilir. Bezeler aralıkla tepsiye konulur.
Üzerlerine yumurta karışımı sürülür. Parmak uçları ile sertçe basılarak derin çizikler verilir.
Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırının orta rafında 15 dk pişirilip, sonra bir alt rafa indirilir. 6-7 dakikada orda pişirilip, kızarınca fırından alınır.
Üzerine hafif su serpilip kuru bir havlu ile 10 dk dinlenmeye bırakılır. Ardından servise hazırdır.
Kebaplık Nefis Lezzette Mini Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
️500 ml ılık su
️2 paket instant maya
️2 yemek kaşığı şeker
️2 silme yemek kaşığı yoğurt
️1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
️5 su bardağı un kullandım
️Hamura sürmek için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
️Tepsi tabanı için;
Un
Galeta unu
️Üzeri için;
️1 adet yumurta sarısı
️1 çay kaşığı pekmez
️1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
️Su bardağı ölçüm 220 ml.
Kebaplık Nefis Lezzette Mini Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, maya ve şeker karıştırılır. Üzerine yoğurt ve tuz eklenip, tekrar karıştırılır.
Azar azar un ilavesi yapılarak, ele yapışan cıvıkça bir hamur yoğurulur. 2 yemek kaşığı sıvı yağ hamurun üzerine dökülüp, hamur elle alt üst edilerek top haline getirilir ve üzeri streçlenip, 40 dakika mayaya bırakılır.
Süre sonunda un serpilmiş tezgah üzerine hamur boşaltılır. Üzerinede un serpilir. 7 eşit bezeye kesilir. Hızla beze haline getirilip fırın tepsisi içine yağlı kağıt serilir ve üzerine biraz unla galeta unu serpilir. Bezeler aralıkla tepsiye konulur.
Üzerlerine yumurta karışımı sürülür. Parmak uçları ile sertçe basılarak derin çizikler verilir.
Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırının orta rafında 15 dk pişirilip, sonra bir alt rafa indirilir. 6-7 dakikada orda pişirilip, kızarınca fırından alınır.
Üzerine hafif su serpilip kuru bir havlu ile 10 dk dinlenmeye bırakılır. Ardından servise hazırdır.
Kebaplık Nefis Lezzette Mini Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı