- Konu Yazar
- #1
Kazlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
500 gram kaz eti
Orta uzunluk kase haşlanmış nohut
300 ml kalın bulgur
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı haşlanmış etin suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kazlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Öncelikle kazımızı haşlıyoruz düdüklü tencerede 30 dk kadar.
Daha sonra haşlanmış etleri ayıklıyoruz.
26 cm tava kullandım ben, tavamızı ısıttıktan sonra yağı eti ve haşlamış olduğumuz nohutu koyuyoruz.
Bir kaç dk kızardıktan sonra bulgurumuzu atıp iki tıp çevirip tuzunu suyunu atıp kapağını kapatıyoruz.
Altı kısık halde 20 dk pişirip dinlendirttikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
500 gram kaz eti
Orta uzunluk kase haşlanmış nohut
300 ml kalın bulgur
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı haşlanmış etin suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kazlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Öncelikle kazımızı haşlıyoruz düdüklü tencerede 30 dk kadar.
Daha sonra haşlanmış etleri ayıklıyoruz.
26 cm tava kullandım ben, tavamızı ısıttıktan sonra yağı eti ve haşlamış olduğumuz nohutu koyuyoruz.
Bir kaç dk kızardıktan sonra bulgurumuzu atıp iki tıp çevirip tuzunu suyunu atıp kapağını kapatıyoruz.
Altı kısık halde 20 dk pişirip dinlendirttikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun