AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kazlar cigerleri icin nasil besleniyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kazlar ciğerleri için nasıl besleniyor?​

Kazlar burada kesilmeyip boğuluyor. Burada tüyleri özel bir kimyasal ile yolunan kazlar kancaya geçmiş halde kasapların önüne geliyor. Kasaplar kazın karnını yarıp yağlı ciğerini çıkarıyor. Ciğeri için beslenen hayvanlar ilk dört ayda normal şekilde serbest yaşamaktadırlar.

Fuagra nasıl yapılır?​

Genelde kazlar “gavage” (zorla besleme, zorla yemi yedirme) yöntemiyle ciğerleri yağlandırılırken, ördekler için de benzer işlem yapılmaktadır. “Foie gras” ya da “Pate” olarak isimlendirilmektedir. Ciğerler biftek şeklinde de değerlendirilirken yağlı kısmı ise tereyağ gibi sürülür bir şekile krema kıvamına getirilir.
Kaz ciğeri ne ise yarar?
Kaz ciğeri, reyon adıyla “foie gras” yağ kaynaklı bir et bölümü olduğu için tam bir enerji kaynağıdır. Sizi canlandıracak ve enerji verecektir. Tavuk etinden daha güçlü bir besindir. Bol miktarda B12 vitamini içermektedir. B12 vitamini ise sinir sisteminizi güçlendirir ve Alzheimer ihtimalini ortadan kaldırır.
Kaz ciğeri pate nasıl yapılır?
Kaz Ciğeri Pate Tarifi Yapılışı Kaz ciğeri orta bir kaseye koyun, eşit parçalara bölün ve soteleri ekleyin. Tuz ve karabiber serpin ve 2 saat marine edin. Fırını önceden 200 °C ‘ye ısıtın. Kaz ciğeri turşudan çıkarın; Üstte biraz boşluk bırakarak 2 1⁄2-fincan terrine sıkın.

Pate nedir nasıl yapılır?​

Tereyağını tencereye alıp eritin. Temizleyip ayıkladığınız tavuk ciğerlerini tereyağında soteleyin. Ardından esmer şeker, tuz, kuş üzümü, çubuk tarçın, karabiber, nar ekşisi ve biberiye ilave edip karıştın. 2-3 dakika daha soteledikten sonra suyunu ekleyin ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Pate nasıl servis edilir?​

Pate hafif tuzlu, yumuşak ve sürülebilir bir kıvamı olan bir yiyecek olduğu için, yanında bu özellikleri dengeleyecek ve ortaya çıkaracak kıtır ekmek ve bir çeşit tatlı bir karışım gerekir. Genellikle bu tatlı karışım chutney veya reçel olur.
Kaz ciğeri neden değerli?
Kaz ciğeri antik Mısır’dan (M.Ö. 2000) beri kullanılan özel bir yöntemle elde edilir. Kazların zorunlu besleme yöntemiyle ciğerlerinin yağlanması sonucunda elde edilen kaz ciğeri bugün tüm dünyada yenilen ciğer türleri arasında en kıymetli ve en pahalı olanıdır. 200 gramında 1200 kalori barındıran bir enerji deposudur.
Ciğer mus nasıl yapılır?
Haşlanmış tavuk ciğeri, tavuk eti ve yumurta sarılarını mutfak robotuna alıp ezin. Bayat ekmek içi, çekilmiş ceviz içi, sarımsak, zeytinyağı, kaymak, karabiber ve tuzu ekleyip ezmeye devam edin (karışım çok koyu olursa azar azar süt ekleyip ekmeğe sürülebilir kıvama getirin).
 
Geri
Üst