AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kazazedenin suur kontrolu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kazazedenin şuur kontrolü nasıl yapılır?​

Kazazede ya da hastayı doğru değerlendirin. Bunun için;Soru sorarak veya dokunarak bilinç durumunu kontrol edin. Solunum kontrolü yapın; gerekirse solunum yolu açıklığı sağlamaya çalışın. Kan dolaşımını kontrol edin.

Olay yerinde h yaralının hayatının kurtarılması veya durumunun daha da kötüyü gitmesinin engellemek amacıyla ilaçsız olarak yapılan müdahaleye ne denir?​

İlk yardım kavramı ise genel olarak, ”Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız …
Neden ilk bilinç kontrolü yapılır?
Nedenleri: açlık, tansiyon, aşırı stres, herhangi bir ilacın yan etkisi, beyinsel bozukluklar vb. olabilir. Bilinç kaybı olan bir kişiye önce “Nasılsın?” vb. sorularla sözel ve omuzlarından nazikçe sarsarak fiziksel olarak bilinç kontrolü yapılır. Bilinç kaybı yoksa tüm uyarılara cevap verir.
Ilk yardımda bilinç kontrolü nasıl yapılır?
Hasta/yaralıya koma pozisyonu verilir, Yardım çağrılır (112), Sık sık solunum ve nabız kontrol edilir, Yardım gelinceye kadar yanında beklenir….Kişi başının döneceğini hissederse;
- Sırt üstü yatırılır, ayakları 30 cm. kaldırılır,
- Sıkan giysiler gevşetilir,
- Kendini iyi hissedinceye kadar dinlenmesi sağlanır.

Hastanın bilinç durumu nasıl değerlendirilir?​

Bilinç düzeyleri; Kişinin bilinci yerinde ise= Tüm uyarılara cevap verir….Bilinç Durumunun Değerlendirilmesi:
- Derece Bilinç Kaybı = Sözlü ve gürültülü uyaranlara cevap verir.
- Derece Bilinç Kaybı = Ağrılı uyaranlara cevap verir.
- Derece Bilinç Kaybı = Tüm uyaranlara karşı tepkisizdir, cevap vermez,

Güvenli ilk yardım uygulaması için alınması gereken önlemler nelerdir?​

Temel İlk Yardım Bilgileri

Geri