AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kazanimlara ne yazilir?

Editör

Yeni Üye

Kazanımlara ne yazılır?​

Öğrenme kazanımları bir dersle ilgili olarak yazılır. Bir öğrencinin bir dersi öğrenme sürecinin sonunda, öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri ya da tutumlardır (diğer bir ifadeyle dersin sonunda öğrencilerin sergilemesi gereken özellikleri, kazanımları ifade eder).

Ders Programı çevrimiçi ne demek?​

Öğrencilerin ve eğitmenlerin aynı ortamda bulunduğu geleneksel örgün eğitim yönetimden farklı olarak, Online eğitim, ders veren eğitmen ile öğrencinin aynı mekânda bulunmadığı eğitim sistemini anlatan bir terimdir.

Eğitimde öğrenme çıktılarının işlevi nedir?​

Eğitimde öğrenme çıktılarının işlevi nedir?
Öğrenme Çıktısı Nedir? Öğrenme çıktıları, bir öğrenme sürecini tamamlayan öğrencinin neleri bileceği, anlayacağı ve/veya yapabileceğini açıklayan ifadelerdir. Bir öğrencinin programdan mezun olduğunda kazanmış olması öngörülen ve gereken yetkinlikler program öğrenme çıktılarıdır.

Ders çıktısı nedir?​

Öğrenme çıktıları, bir öğrenme sürecini tamamlayan öğrencinin neleri bileceği, anlayacağı ve/veya yapabileceğini açıklayan ifadelerdir. Öğrenme süreci, bir ders veya bir modül olabilir. Öğrenme çıktılarında bilgi, beceri veya tutumlar gözlenebilir ve ölçülebilir şekilde tanımlanır.

Öğrenme hedefleri nelerdir?​

Öğretim hedefi ise, öğrencinin dersi başarılı olarak tamamladığında sahip olması beklenen özellikler olarak açıklanmıştır. Dersin amacına kıyasla öğretim hedefleri öğrencinin ders sonunda sahip olması beklenen özelliklere yönelik yazılmış özel ifadelerdir.

Öğrenme çıktısı nasıl tanınır?​

Öğrenme çıktısı nasıl tanınır?
Öğrenme çıktıları, bir öğrencinin öğrenme sürecini tamamladıktan sonra neleri bilmesi, anlaması ve /veya yapabilmesi gerektiğini açıklayan ifadelerdir. Öğrenme çıktıları; öğretenin niyetinden daha çok öğrenenin başardıklarına odaklanmaktadır. olmalıdır. ➢ Öğrenme faaliyeti ölçülebilir olmalıdır.

Kazanım ne demek TDK?​

a. 1. Kazanma işi. 2. Bir iş yerinde çalışanlara sağlanan hukuksal, sosyal ve mali her türlü hak, avantaj.

Öğrenme kazanımları, bir dersin tamamlanmasıyla öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri veya tutumları ifade eder. Bu kazanımlar, öğrencilerin ders sonunda sergilemeleri gereken özellikleri belirler. Öğrencilerin başarılı olmaları için gereken hedefleri ve beklentileri belirtirler. Öğrenme çıktıları ise, bir öğrencinin bir öğrenme sürecini tamamladıktan sonra neleri bileceği, anlayacağı ve yapabileceği hakkında açık ifadeler sunar. Bu çıktılar genellikle program mezuniyeti için gereken yetkinlikleri belirler.

Ders çıktıları ise, bir öğrenme sürecini tamamlayan öğrencinin neyi bileceği, anlayacağı ve yapabileceğini açıklayan ifadelerdir. Öğrenme süreci bir ders ya da modül olabilir ve bilgi, beceri veya tutumları ölçülebilir şekilde tanımlar.

Öğrenme hedefleri ise, öğrencinin bir dersi başarılı bir şekilde tamamladığında sahip olması beklenen özellikleri belirtir. Öğretim hedefleri, dersin amacına uygun olarak öğrencilerin ders sonunda kazanması gereken özellikleri spesifik şekilde ifade eder.

Öğrenme çıktıları, bir öğrencinin öğrenme sürecini tamamladıktan sonra neleri bilmesi, anlaması ve yapabilmesi gerektiğini belirten ifadelerdir. Bu çıktılar genellikle öğrencinin başarılarını odaklar ve ölçülebilir faaliyetler içerir. Kazanım ise, TDK'ya göre kazanma işi veya bir çalışanın iş yerinde sahip olduğu hak ve avantajları ifade eder.

Geri