AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kazakistanda ne kadar Kurt var?

Editör

Yeni Üye

Kazakistanda ne kadar Kürt var?​

Azerbaycan’daki 2009 nüfus sayımına göre ülkedeki Kürt nüfus 6.100’dür. Kazakistan’da 2009 nüfus istatistiklerine göre 5.561, Kırgızistan’da 2009 nüfus istatistiklerine göre 13.171, Türkmenistan’da 1995 nüfus sayımına göre 6.097, Özbekistan’da 1989 nüfus sayımına göre 1.839 Kürt yaşamaktadır.

Dünya üzerinde ne kadar Kürt var?​

Bazı tahminlerse 8 milyon civarındadır.

1 dünya savaşında kaç Kürt öldü?​

1 dünya savaşında kaç Kürt öldü?
İngiliz kaynakları bu rakamın 90.000 olduğunu refere eder. Rus kaynaklarına göre bu rakam 108.000′dir.

Kazakistan’da Kürt var mı?​

Kazakistan, en fazla Kürt nüfusa sahip Orta Asya ülkesidir. 2017 sayımına göre ülkede resmi olarak 44 bin 768 Kürt yaşıyor. Ülkedeki Kürt diasporası ve bazı Kürt kaynakları ise bu rakamın 46 ila 150 bin arasında olduğunu iddia ediyor.

Kazakistan ne kadar Turk var?​

Akademisyenlere göre günümüzde Kazakistan’da ikamet eden 150.000 Türk var.

Türkiyede kaç milyon Kürt var?​

Türkiyede kaç milyon Kürt var?
Nüfus Dağılımı Çeşitli araştırmalara bakıldığında Türkiye’de kendini Kürt olarak tanımlayan vatandaş sayısı 12-15 milyon civarındadır. Bu nüfusun büyük kısmı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşamaktadır.
Malazgirtte kaç Kürt vardı?​
Sözgelimi Türk asıllı İbn’ül Cevzi, bu savaşa 10 bin kadar Kürt (aslında Kürt ve diğer etnik unsurlar) katıldığını söylerken, bu sayı İbn’ül Devaddari’de 10 (Kürt ve diğer unsurlarla birlikte), İbn’ül Nedim ile (Kürt kökenli) İbn’ül Esir’de 15 bin, İmadûddin el İsfahani’de 14 bin ve Usame İbn’ül Munqız’da 13 bin olarak …
Kazakistan halkı zengin mi?​
Kazakistan, Gayrı Safi Milli Hasıla (GSMH) ve kişi başına düşen alım gücü göz önünde bulundurulduğunda, 25.7 bin dolarla dünyanın en zengin ülkeleri sıralamasında 54. oldu. Global Finance Magazine, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) verilerine dayanarak dünyanın en zengin ülkelerini açıkladı.

Kazakistan ucuz mu?​

Kazakistan ucuz mu?
Kazakistan temel ürünlerin fiyatları Türkiye göre daha düşüktür. Kazakistan ‘da alışveriş yapmak için Türkiye ‘dan 1.19 kat daha az ödemeniz gerekiyor.

Merhaba! Kazakistan'da Kürt nüfusu konusundaki bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Ülkedeki Kürt nüfusunun resmi olarak 44 bin 768 olduğunu öğrendim. Ancak bazı kaynaklar, bu rakamın 46 ila 150 bin arasında olabileceğini iddia ediyor. Dünya genelinde ise Kürt nüfusunun yaklaşık 8 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca, Kazakistan'daki Türk nüfusunun günümüzde yaklaşık 150.000 olduğunu öğrendim. Ülke ekonomisiyle ilgili olarak ise Gayrı Safi Milli Hasıla (GSMH) ve kişi başına düşen alım gücü açısından, Kazakistan'ın dünyanın en zengin ülkeleri arasında 54. sırada yer aldığını ve temel ürünlerin fiyatlarının Türkiye'ye göre daha düşük olduğunu öğrendim.

Türkiye'deki Kürt nüfusuyla ilgili verdiğiniz bilgilere göre, ülkede kendini Kürt olarak tanımlayan vatandaş sayısının 12-15 milyon civarında olduğunu ve bu nüfusun büyük kısmının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşadığını öğrendim.

Malazgirt Savaşı'nda yer alan Kürt nüfusuyla ilgili verilen rakamlara da değinilmiş. Farklı kaynaklara göre savaşa katılan Kürt nüfusu hakkında çeşitli sayılar verilmiş.

Eğer başka konularda da bilgi paylaşmak isterseniz, ben buradayım!

Geri